17 september 2020

Gekkenwerk of een praktisch voorbeeld hoe het duurzaam anders kan? De Hansa Green Tour van 11 tot 13 september is hét voorbeeld dat 100% elektrisch rijden over een grote afstand een goed, duurzaam alternatief is. Met een groot aantal EV deelnemers in een weekend naar Oostenrijk én weer terug (2500 kilometer inclusief de etappe in Oostenrijk) stapten Mirjam Marinus en Jan Baljeu afgelopen vrijdagochtend in de Audi E-Tron 55 Edition 1. Benieuwd naar de duurzame etappe in Oostenrijk? Lees verder! 

100% elektrisch naar Oostenrijk met de Hansa Green Tour

Gekkenwerk of een praktisch voorbeeld hoe het duurzaam anders kan? De Hansa Green Tour is hét voorbeeld dat 100% elektrisch rijden over een grote afstand een goed, duurzaam alternatief is. Met een groot aantal EV deelnemers in een weekend naar Oostenrijk én weer terug (2500 kilometer inclusief de etappe in Oostenrijk) stapten Mirjam Marinus en Jan Baljeu vrijdagochtend 11 september in de Audi E-Tron 55 Edition 1. Benieuwd naar de duurzame etappe in Oostenrijk? Lees verder! 

Hansa Green Tour

De Hansa Green Tour is een organisatie die netwerk- en studiereizen, handelsmissies en evenementen organiseert om duurzame mobiliteitsoplossingen te laten zien. Zo wordt jaarlijks de Hansa Green Tour georganiseerd en vindt in de winterperiode de World Sustainable Energy Days plaats in Oostenrijk, het allergrootste, duurzame energie evenement van heel Europa. In 2019 is een nieuw evenement toegevoegd de ‘Hansa Cannonball Run’. Het doel van deze reizen en evenementen is om duurzame kennis en ervaringen te delen, duurzame oplossingen te laten zien en elkaar te inspireren.

EV Weekend in Oostenrijk

In het weekend van 11 tot 13 september organiseert Hansa Green Tour een kleinschaling Corona-proof EV weekend naar de mooiste bergpassen van Oostenrijk. Alle deelnemers rijden op eigen gelegenheid met een elektrische auto naar Salzburg, dé elektrische mobiliteit hotspot van Oostenrijk. Tijdens dit weekend rijden de deelnemers een prachtige etappe over de allermooiste bergwegen van Oostenrijk. Van Salzburg via de Dachstein gletsjer en naar de allerhoogste berg in Oostenrijk (de Grossglockner). Mirjam Marinus, Marketing- en Kwaliteitsmanager bij Friesland Lease en Jan Baljeu, directeur bij Friesland Lease, stapten vrijdagochtend goed voorbereid in de Audi E-Tron 55 Edition 1. Op naar de Hansa Green Tour in Oostenrijk!

Impact van 100% elektrisch reizen

Mirjam Marinus vertelt: ‘Normaal gesproken stop je op zo’n afstand met een reguliere benzine of diesel auto twee keer om een kop koffie te drinken en te tanken. Met een Audi E-Tron 55 edition 1st is dit natuurlijk anders en worden de twee stops vier stops van 25 minuten. Deze keer niet om te tanken, maar om te laden. Mocht u toch minder vaak willen stoppen dan is een elektrische auto als Tesla een goede alternatief. Door de actieradius en het snellaadnetwerk van Tesla zijn slechts twee stops nodig.’ Wordt het reizen daardoor minder plezierig? ‘Wij vinden van niet, wanneer je elektrisch gaat rijden is het een mindset. Bovendien is het gezond om over een lange rit een aantal keren te stoppen. Zo kan je weer met een goede focus en een relaxte manier de weg op,’ vervolgt Jan Baljeu.

De elektrische reisgegevens

Bent u benieuwd naar de accuprestatie, laadduur en snelheid van de Audi E-Tron 55 edition 1? Mirjam Marinus en Jan Baljeu zetten de reisgegevens voor u op een rij. Dit levert een gemiddeld stroomverbruik op van 26,4 Kilowatt per 100 kilometer op de heenreis. De snelheid varieert van 100 kilometer tot 170 kilometer per uur, met een gemiddelde van 103 kilometer per uur door de aanhoudende drukte op de wegen. Op de terugreis rijden Jan Baljeu en Mirjam Marinus gemiddeld 98 kilometer per uur, met een gemiddeld stroomverbruik van 24,6 Kilowatt per 100 kilometer. Laden via voornamelijk snellaadstations levert een vlotte laadtijd op. Circa 15 minuten laden geeft 90% acculading.

Tips!

‘Het past bij onze ambitie om praktische tips te geven over elektrisch rijden. Daarom hebben wij tijdens onze etappe de beste tips voor elektrisch rijden over een lange afstand verzameld’, vertelt Mirjam Marinus enthousiast. De gouden tip? Download de ABRP routeplanner App voor elektrisch reizen naar het buitenland. Deze App geeft tips over elektrisch rijden, plant de route en leert u alles bij over de ins- en outs van elektrisch rijden. Stel de eindbestemming in en de App geeft al op voorhand aan hoe vaak er wordt aangeraden om te laden. En andere tips? Download nog een andere App op uw smartphone – de Chargepoint App – die aangeeft waar u in het binnen- en buitenland laadstations kunt vinden of bestel een Plug Surfing Tag. Jan Baljeu voegt nog toe: ‘nog een tip is om te laden via (snel)laadstations als Allego, ENW of IONITY. Hiervan is IONITY wel een stukje duurder dan de overige laadstations, hiervan zijn de kosten €0,79 per KiloWatt. Voordeel van een Tesla daarentegen is dat u gemakkelijk via het Tesla snellaadnetwerk kan laden tegen relatief lage kosten zonder een abonnement.’

Wij helpen u graag op weg!

Stapt u binnenkort ook in een 100% elektrische auto? Bekijk het elektrische aanbod van Friesland Lease. Heeft u naar aanleiding van de blog van Mirjam Marinus en Jan Baljeu nog vragen? Neem gerust contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag (elektrisch) op weg!

 

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.