23 december 2020

Benieuwd hoe onze klanten zich van A naar B bewegen met de mobiliteitsoplossingen van Friesland Lease? Deze keer kijken we mee met BWT. De organisatie die water als levenselixer ziet, bedrijven voorziet in hoogwaardig kwalitatief water door innovatieve technologieën en voorop loopt als het gaat om duurzaamheid Kortom, BWT en water kan in één adem genoemd worden. Niet gek dus, dat BWT heeft besloten om over te stappen op een mobiliteitsoplossing aangedreven door waterstof: de Hyundai Nexo.

BWT van A naar B op waterstof met de Hyundai Nexo

Benieuwd hoe onze klanten zich van A naar B bewegen met de mobiliteitsoplossingen van Friesland Lease? Deze keer kijken we mee met BWT. De organisatie die water als levenselixer ziet, bedrijven voorziet in hoogwaardig kwalitatief water door innovatieve technologieën en voorop loopt als het gaat om duurzaamheid Kortom, BWT en water kan in één adem genoemd worden. Niet gek dus, dat BWT heeft besloten om over te stappen op een mobiliteitsoplossing aangedreven door waterstof: de Hyundai Nexo.

Over BWT

For You and Planet Blue. Dat is BWT. Als organisatie voorzien zij onder andere de industrie- en ziekenhuissector, horeca, de farmaceutische en biotechnologische industrie, maar ook particulieren van slimme, ideale oplossingen voor hoogwaardig kwalitatief water. Water is namelijk lang niet altijd in de vereiste kwaliteit beschikbaar en heeft als grondstof een beperkte beschikbaarheid. Daarom stelt BWT zich ten doel om slimme technologieën in te zetten om de perfecte waterkwaliteit te leveren voor iedere toepassing. Dit, met oog voor het duurzaamheid, veiligheid en gezondheid.

De roze raceauto op waterstof: BWT Fumatech en TU Delft

Daarnaast doet BWT u vast ook een belletje rinkelen wanneer de zachtroze raceauto’s in beeld komen. BWT is namelijk nauw betrokken bij de ontwikkeling van de volgende generatie waterstofauto’s. Niet alleen door mee te werken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen op het gebied van membraantechnologie, maar ook als sponsor van het Forze waterstof team van TU Delft.

Door autosport te combineren met schone, duurzame technologie kunnen BWT en Forze TU Delft heeft BWT als doel om te streven naar emissievrije mobiliteit en om industrieën te inspireren om waterstoftechnologieën te gaan gebruiken. BWT gelooft namelijk sterk in waterstofmobiliteit.

Met dochteronderneming Fumatech BWT is de organisatie een samenwerking aangegaan met Forze Delft om de ontwikkeling van waterstofmobiliteit te ondersteunen. Forze Delft, een team van 50 studenten met verschillende vakgebieden, heeft zich gespecialiseerd in waterstof-elektrisch racen. Met succes! Forze Delft is het eerste raceteam ter wereld met een waterstof-elektrische aandrijving.

Forze Team TU Delft BWT

Van waterstof op het circuit naar waterstof op de snelweg

Rijden op waterstof beperkt zich vanaf heden niet alleen meer tot op het circuit. Sinds kort verplaatst de directie van BWT Nederland en België, Rob de Bruijn en Michiel Hoctin Boes, zich van A naar B met waterstof. Deze keer niet met een roze raceauto, maar met de Hyundai Nexo via Friesland Lease. Waarom? ‘Water zit in ons DNA. Het doel is om zo emissieloos mogelijk te rijden, dat past dan weer in de duurzaamheidsdoelstelling van de BWT Groep, maar ook op lokaal niveau met de ISO14001 certificering’, zo vertelt BWT.

BWT waterstofauto's

Volgens BWT zijn de voordelen van rijden op waterstof natuurlijk de reductie in CO2-uitstoot maar ook de wil om meer aandacht te schenken aan H2O rijden in het algemeen als daadwerkelijk alternatief voor elektrisch rijden. ‘We moeten leren denken in ‘of …’, alle mogelijkheden die er zijn om uitstoot te reduceren moeten we aangrijpen. Waterstof biedt veel mogelijkheden,’ zo vervolgt BWT. Zijn er nadelen van rijden op waterstof? BWT vertelt, ‘waterstof is pionieren, het grote nadeel is het tanken van waterstof. Nederland telt nog maar een beperkt aantal tankstations. Op dit moment betekent dit goed vooruit denken: heb ik nog voldoende waterstof in mijn tank en zo niet, waar kan ik (onderweg) tanken?’ Gelukkig komt op korte termijn een oplossing voor dit acute probleem bij BWT. Rondom de kantoorlocatie van BWT, in en om Waddinxveen, worden diverse waterstofstations geïnstalleerd.

Samen pionieren

BWT en Friesland Lease delen hun innovatieve en ondernemende karakter om de wereld iedere dag duurzamer te maken. ‘Wij zijn in aanraking gekomen met Friesland Lease via de Hyundai Dealer, de offerte van Friesland Lease kwam als beste uit de bus, zowel vanuit het prijsaspect als het onderscheidende karakter op gebied van service,’ zo vertelt BWT.

Wij helpen u graag op weg!

Bent u ook net zo enthousiast over mobiliteitsoplossingen gedreven op waterstof? Friesland Lease denkt graag met u mee. Want 100% Friesland Lease betekent dat u helemaal van uw manier van A naar B beweegt. Stap ook in de Hyundai Nexo en ervaar rijden op waterstof. Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.