14 november 2018

Wij zoeken uitdagingen op allerlei vlakken, zo ook met het aannemen van nieuwe collega’s en het bieden van stageplekken. Zo zijn wij vorig jaar bij Gijs Esders gekomen. In deze blog leest u meer over deze bijzondere samenwerking met een topsporter.

Wij staan bij Friesland Lease altijd open voor nieuwe ontwikkelingen op elk vlak. Wij lopen voorop als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Niet alleen ons wagenpark is daarin belangrijk, maar ook onze klanten, collega’s en connecties. Wij zoeken uitdagingen op allerlei vlakken, zo ook met het aannemen van nieuwe collega’s en het bieden van stageplekken. Zo zijn wij vorig jaar bij Gijs Esders gekomen. In deze blog leest u meer over deze bijzondere samenwerking met een topsporter.

Wij waren druk bezig met het schrijven van deze blog, maar ineens was daar onderstaand krantenartikel. Dit kunnen wij natuurlijk maar al te graag met u delen!

Ik ben er even niet

Met een taart onder de arm gaat Gijs Esders maandag langs op zijn kantoor bij Friesland Lease. De reden? Dat hij een maandje niet komt werken! De 26-jarige sprinter van Gewest Fryslân plaatste zich namelijk voor de World Cups en vertrekt binnenkort naar Japan. “Dit is echt bizar.” Dit schrijft het platform schaatsen.nl over Gijs. Wij vervolgen de blog over hoe de samenwerking daadwerkelijk tot stand is gekomen.

Afstudeerproject

Eind maart 2016 is Gijs bij Friesland Lease gekomen om zijn afstudeerproject uit te voeren in combinatie met topsport. Gijs: ‘Naast het schaatsen, waar wij vaak rond de 11 a 12 keer per week trainen, was het voor mij fijn om twee keer per week mij in een andere omgeving te bevinden waar het niet ging over hoe je het best een bocht kan aansnijden. Begrijp mij niet verkeerd vervolgt Gijs, ‘er is niks mooiers dan de schaatssport, maar je gedachten zo nu en dan op iets anders kunnen richten is zeker een voordeel’.

Vitaliteit Friesland Lease

Naast de werkzaamheden van Gijs, heeft hij invulling gegeven aan de vitaliteit binnen Friesland Lease. ‘Afgelopen jaar is er geëxperimenteerd met gezamenlijk sporten/bewegen vanuit Friesland Lease. Een aantal enthousiaste werknemers sloten aan bij het sporten en ik gaf de begeleiding die er nodig was, aldus Gijs’. Cardio, lenigheid/mobiliteit en kracht/coördinatie stonden centraal. Om de werknemers te stimuleren aan te sluiten bij de training besloot Friesland Lease een half uur beschikbaar te stellen aan de medewerkers. Komende periode gaan wordt er gekeken hoe het sporten op een duurzame manier een onderdeel kan worden van de bedrijfscultuur.

Toekomst

In juli heeft Gijs zijn contract getekend bij Friesland Lease. Gijs: ‘Het is voor mij de ideale omgeving om topsport te combineren met maatschappelijke ontwikkeling. Mede door deze balans ben ik ervan overtuigd dat ik aankomend schaatsseizoen weer een stap kan zetten richting de absolute top van Nederland’.

Wij wensen Gijs ontzettend veel succes komend schaatsseizoen en natuurlijk ook in Japan.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.