09 april 2019

Onze collega’s van Friesland Lease testen regelmatig onze eigen auto’s. Dit kan voor een korte tijd zijn, maar ook voor meerdere maanden of zelfs jaren. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zelf ook moeten weten wat we verkopen en hoe is dat beter te doen dan zelf in de auto’s te rijden!

Onze collega’s van Friesland Lease testen regelmatig onze eigen auto’s. Dit kan voor een korte tijd zijn, maar ook voor meerdere maanden of zelfs jaren. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zelf ook moeten weten wat we verkopen en hoe is dat beter te doen dan zelf in de auto’s te rijden! Mirjam Marinus rijdt sinds een paar maanden in de Jaguar I-Pace en wij zijn erg benieuwd naar haar ervaring.

Jaguar I-Pace ervaringen

De Jaguar I-Pace is onlangs uitgeroepen tot auto van 2019. De deelnemende auto’s zijn op de volgende punten beoordeeld: design, comfort, veiligheid, verbruik, rijeigenschappen, prestaties, functionaliteit, milieubelasting en de prijs.

Mirjam rijdt sinds oktober in de Jaguar I-Pace en zegt hierover het volgende: ‘De Jaguar I-Pace is een ontzettend fijne auto die van alle gemakken is voorzien. De auto rijdt super fijn en het interieur ziet er fantastisch uit. Kortom op het comfort is niets aan te merken.’

Mirjam vervolgd: ‘Wat wel een puntje is, is het fase 1 laden van de Jaguar I-Pace. Tesla heeft ter vergelijking fase 3 laden en is dus 3x zo snel opgeladen. Het duurt vrij lang voordat de Jaguar helemaal vol is en ik door kan rijden. Voor mensen die meer dan 60.000 kilometer per jaar rijden, is de Jaguar I-Pace dan ook minder geschikt.’

Thuis heb ik een oplader waar ik tot 20 ampère kan laden met een slimme meter. Op het werk is er ook een lader aanwezig van 22 kw. Erg fijn!

Steeds meer elektrische auto’s

Er zijn de laatste jaren veel meer elektrische auto’s bijgekomen. Merk jij dat ook? Mirjam: ‘Absoluut merk ik dat. Waar ik een aantal jaren geleden altijd als enige bij een Fastned laadpunt stond, sta ik nu soms in de file. Wanneer er 2 auto’s voor je aan de beurt zijn die allebei een half uur nodig hebben en ik dan ook nog een half uur moet bijladen, kost mij dat erg veel tijd die ik tegenwoordig nuttig besteed door te werken en telefoontjes te plegen.’

Infrastructuur

‘Om nog een voorbeeld te noemen in vergelijking met Tesla, is dat Tesla een fantastische infrastructuur heeft en je erg goed bediend wordt. Op het dashboard van Tesla is precies te zien waar ik kan laden, hoe lang ik daar over doe en wat de mogelijkheden zijn. Voor de Jaguar I-Pace heb ik 4 apps gedownload en is er daardoor veel minder overzicht. Wanneer je er eenmaal aan gewend bent is het geen probleem meer, maar het is toch wel even wennen. Daarnaast is de Jaguar wel net zo snel als de Tesla en zijn de knopjes in de auto erg overzichtelijk. Dit is erg prettig,’ aldus Mirjam.

Conclusie

Over het algemeen is de Jaguar I-Pace een ontzettend fijne auto. De snelheid, het comfort en het interieur zijn fantastisch. Door de fase 1 lader van de auto is deze niet voor iedereen geschikt. Wanneer er meer dan 60.000 kilometer per jaar gereden wordt is de auto in mindere mate aan te raden.

De Jaguar I-Pace is de eerste volledig elektrische auto. Wij weten dat Jaguar bezig is met een nieuwe versie en dat daar ook een fase 2 lader bij zit. Dit zijn er goede ontwikkelingen en wij kijken dan ook uit naar de tweede versie van de Jaguar I-Pace.

Contact

Bent u na het lezen van de ervaringen van Mirjam enthousiast geworden over het gebruiksgemak van de Jaguar I-Pace? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.