19 januari 2018

Heeft u al eens nagedacht over een deelauto als oplossing voor kilometerdeclaraties? Lees er meer over in ons blog!

Deelauto’s en declareren

Veel mensen denken alleen aan een deelauto of huurauto als de eigen auto in de garage is. Maar gaan uw medewerkers wel eens op bezoek bij klanten? Hoe handig zou het dan zijn als ze gebruik konden maken van een deelauto? Zeker als die deelauto veel zuiniger is dan hun eigen auto. Wat levert u dat dan op? Kilometerdeclaratie wordt dan verleden tijd.

5 deelauto’s voor 40 medewerkers

Over het algemeen zijn 5 deelauto’s genoeg voor ruim 40 medewerkers. Maar het is geen regel. Misschien heeft u aan 1 deelauto al voldoende, omdat uw medewerkers niet vaak klanten bezoeken. Eén voordeel van een deelauto is dat uw medewerkers geen kilometers meer hoeven declareren. Ze nemen immers de auto van de zaak mee. Misschien rijden uw medewerkers zelf wel benzine-slurpende machines.

Als de deelauto elektrisch rijdt, scheelt u dat behoorlijk in de kosten. Waarschijnlijk zijn de ritten naar uw klanten relatief korte afstanden. Het zijn afstanden die ideaal zijn voor elektrisch rijden. Op uw werklocatie kunt u laadpalen plaatsen, zodat de auto eigenlijk altijd gebruiksklaar is.

Voordelig op bezoek bij klanten

Zo worden afspraken met klanten wel heel voordelig. Daarnaast straalt zo’n nieuwe auto professionaliteit uit. Het is de ideale poolauto, maar ook een geweldige aanvulling op je wagenpark. Uiteraard kunt u zelf beslissen wie gebruik mag maken van de deelauto.

Bovendien draagt u bij aan het milieu. En veel (potentiële) klanten gaan natuurlijk graag in zee met een bedrijf dat groene mobiliteit uitstraalt. Daar wil immers iedereen wel mee geassocieerd worden.

Huurauto van Free to go

Met Free to go kan het door middel van een huurauto. Het is een mobiliteitsconcept dat helemaal van deze tijd is. Vrijheid, flexibiliteit en zuinigheid staan centraal. U heeft de keuze uit meerdere (populaire) merken en types. Deze zijn altijd op voorraad, waardoor 24/7 mobiliteit wordt gegarandeerd.

Deelauto met andere bedrijven

U kunt ook een deelauto delen met omliggende bedrijven. Door middel van een persoonlijke Free to go-kaart en de Free to go-app zullen logistieke problemen worden voorkomen. U kunt precies inplannen wanneer u de auto nodig heeft. Het is transparant en overzichtelijk voor alle deelnemers. Kortom: de ideale oplossing voor groene mobiliteit van uw medewerkers.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.