01 december 2017

We staan gemiddeld ongeveer 40 uur per jaar in de file. Nederland is een fietsland, dus waarom gebruiken we fietsen (vooral de e-bike) niet als oplossing?

Met z’n allen in dezelfde file

We staan letterlijk en figuurlijk met z’n allen in dezelfde file. Letterlijk omdat we allemaal gemiddeld ongeveer 40 uur per jaar in de file staan. Figuurlijk omdat slechts een enkele het om die reden anders doet. Door bijvoorbeeld de e-bike te gebruiken. Dat moet toch anders kunnen?!

 

Meer mobiliteit & meer stilstaan

We worden steeds mobieler – en toch staan we steeds vaker stil. Wegen en vliegvelden raken zelfs overvol. Dit komt ook doordat bijvoorbeeld ouderen steeds langer hoge mobiliteit hebben. In combinatie met de vergrijzing levert dat dus extra drukte op de wegen op. Het lijkt er niet op dat hier op korte termijn verandering in gaat komen.

Met name in de Randstad zijn de problemen groot. De wegen worden langzamerhand één grote file. Wellicht heeft u hier zelf ook ervaring mee. Als u een stuk over de A13, A15 of A20 moet, kunt u maar beter minstens een half uur bij uw reistijd optellen. Iedere dag is het weer raak. Is dit nou de juiste mobiliteitsoplossing? Ironisch genoeg is de definitie van mobiliteit natuurlijk het tegenovergestelde van stilstand.

 

Nederland is een echt fietsland

Stilstaan kunt u met de fiets ook wel. Maar dan hoeft het niet. Bovendien is het vanzelfsprekend veel beter voor het milieu en de portemonnee. Zeker voor de ritten van en naar het werk, kan een fiets ideaal zijn. Zo wordt uw mobiliteit daadwerkelijk verhoogd.

E-bike

Steeds meer mensen hebben een e-bike. Jongeren op omafietsen worden ingehaald door ouderen van wie de trappers amper rondgaan. Logisch, want het fietsen op een e-bike is erg gemakkelijk en leuk. Laat staan het rijden op een high speed e-bike, waarmee 30 kilometer per uur de gewoonste zaak van de wereld wordt.

Dat maakt het niet zo zeer een alternatief voor in de file staan, maar een oplossing. U staat dan wel af en toe in de rij voor het stoplicht, maar files zijn verleden tijd. In tegenstelling tot andere landen, beschikt Nederland over genoeg fietspaden. Nederland is een echt fietsland.

 

Mobiliteitsoplossingen

Verder is ook het gebruik van het openbaar vervoer een goed alternatief. Als u voor uw bedrijf op zoek bent naar een schone, makkelijke alles-in-één mobiliteitsoplossing, dan is Friesland Lease waar u naar op zoek bent. Hiermee kunnen u en uw collega’s individueel beslissen welk vervoersmiddel de voorkeur heeft. Vervolgens wordt de leaseauto, NS-Business Card, of leasefiets door Friesland Lease geregeld. Zo simpel is het.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.