18 mei 2018

Elektrische auto’s zijn in opkomst en dat merken wij ook bij Friesland Lease. Het aantal laadpunten blijft groeien, en dat is goed nieuws!

Elektrisch rijden, wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Elektrische auto’s zijn in opkomst en dat merken wij ook bij Friesland Lease. Het aantal laadpunten blijft groeien, en dat is goed nieuws! Zo kunt u namelijk prima langere afstanden afleggen met een elektrische leaseauto. Friesland Lease is in het Noorden de pionier van elektrisch rijden. En daar zijn we natuurlijk super trots op. In deze blog vertellen we u de laatste ontwikkelingen en kijken we wat voor nieuwe modellen er komend jaar nog op de markt verschijnen.

Laatste ontwikkelingen elektrisch rijden

Er komt steeds meer aanbod van elektrische auto’s die langere afstanden kunnen overbruggen, zoals de Opel Ampera-e, Hyundai Kona (komt in september) en Nissan Leaf (nieuwe model). In het topsegment wordt dit jaar nog de Jaguar I-pace leverbaar. Deze auto’s beschikken over een actieradius tussen de 400 en 500 kilometer. Dat is een grote vooruitgang als u nagaat dat de eerste versie van de Nissan Leaf maar 160 kilometer haalde.

Ontwikkelingen binnen Friesland Lease

Bij Friesland Lease willen we inzetten op de beschikbaarheid van deze modellen. Daarom bestelt Friesland Lease voor eigen risico alvast deze modellen en daarbij hopen we dat we langere levertijden kunnen voorkomen. Dit geldt in het bijzonder voor de Modellen van Tesla S en X en de Jaguar I-Pace. Voor deze auto’s geldt dat ze alleen dit jaar nog een bijtelling van 4% over de volledige fiscale grondslag hebben. In 2019 geldt voor auto’s boven € 50.000 een bijtelling van 22%.

Voorbeeld

Een Tesla van € 100.000 heeft in 2019 4% bijtelling tot € 50.000 en 22% bijtelling over de resterende € 50.000, dus gemiddeld 13%. Dat scheelt dus een bruto bijtelling van € 9000 in dit voorbeeld.

Waterstof

Wat is het verschil tussen een elektrische auto en een waterstof auto? We vroegen dit aan de directeur van Friesland Lease, Jan Baljeu: “Een waterstofauto is in feite ook een elektrische auto, maar dan met een brandstofcel aan boord die de stroom levert vanuit de energiedrager waterstof. De auto rijdt dus elektrisch maar heeft als enige uitstoot waterdamp. Wanneer u beslist om over te stappen naar een auto op waterstof draagt u bij aan de overgang naar duurzame mobiliteit.”

Daarna vroegen we aan Jan wat er eigenlijk beter is, een elektrische auto of een waterstof auto? Daar zei hij het volgende over: “Wij hebben bij Friesland Lease geen voorkeur tussen het rijden in een elektrische auto of een waterstofauto. Wij geloven in een toekomst waarin beide een rol gaan spelen. Waterstof vooral bij toepassingen waar lange afstanden belangrijk zijn, gewoon elektrisch bij kortere afstanden.”

Interesse?

Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan bij Friesland Lease of bekijk hier wat voor elektrische auto’s er voor u beschikbaar zijn.

 

 

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.