Corona maatregelen binnen Friesland Lease

Op de maatschappij en vele bedrijven maakt het Corona-virus een behoorlijke impact. Ook Friesland Lease heeft maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat wij u de service kunnen blijven bieden die u van ons gewend bent. Friesland Lease vindt het belangrijk om u, als leaserijder en klant, te informeren en op weg te helpen. Naast een antwoord op veelgestelde vragen vindt u op deze pagina ook het laatste nieuws en initiatieven.

Natuurlijk volgt Friesland Lease de richtlijnen die door het RIVM en de Nederlandse Overheid zijn opgesteld. Om verspreiding en besmetting van het Corona-virus tegen te gaan, werken de medewerkers van Friesland Lease zoveel mogelijk vanuit huis. Het kantoor in Drachten is wél geopend, maar met minimale bezetting. Uiteraard doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de plus van Friesland Lease nog steeds merkbaar is. Daarom zijn wij vanuit huis uitstekend bereikbaar via telefonie, e-mail en via de chatfunctie op de website.

Wij helpen u graag op weg

Heeft u vragen die op deze pagina niet worden beantwoord? Of komt u toch liever persoonlijk in contact met één van onze collega’s? Vul online het contactformulier in of bel met Friesland Lease op 0512 – 38 40 60. Wij helpen u graag op weg!

Nieuws

Initiatieven

Veelgestelde vragen

Ontvangt of bezoekt Friesland Lease relaties?

Friesland Lease volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en Overheid op. Iedereen wordt verzocht om op dit moment zoveel als mogelijk binnen te blijven. Dit betekent dat team Friesland Lease geen externe bezoeken doet en ook geen interne bezoeken ontvangt.

Kan ik mijn bijtelling stoppen nu ik mijn leaseauto niet gebruik?

Het is helaas niet mogelijk om gedurende het kalenderjaar tijdelijk de bijtelling stop te zetten. U kunt jaarlijks (per 1 januari) de keuze maken voor de bijtelling. Wilt u meer informatie over de bijtelling? Lees het artikel op de Corona informatiepagina van Friesland Lease of neem contact op met uw belastingadviseur.

Ik rijd met meerdere collega’s in één voertuig, mag dit?

Friesland Lease volgt de richtlijnen van het RIVM en Overheid op. De instanties raden aan om het sociale contact waar mogelijk zoveel mogelijk te beperken. Wij raden u aan om alleen te reizen. Hou bovendien rekening met de 1,5 meter afstand (buiten uw huishouden), dit geldt ook in een voertuig. Bovendien kan u een boete krijgen als u met 3 personen of meer in een voertuig zit. Op zoek naar een mobiliteitsoplossing om verantwoord van A naar B te gaan? Neem contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!

Is het veilig om een huurauto af te nemen?

Friesland Huur beperkt de kans op besmetting van het Corona-virus waar mogelijk, door mee te denken in verschillende oplossingen. Zowel voor u als klant en onze collega's. Iedere huurauto wordt bij teruggave volledig gedesinfecteerd voor de volgende klant. Bij het ophalen van uw huurauto licht team Friesland Huur graag aan u alle getroffen maatregelen verder toe. Zodat u prettig én veilig van A naar B kunt gaan. Natuurlijk worden bij de balie ook de maatregelen van o.a. 1,5 meter afstand in acht genomen.

Wordt de levertijd van mijn nieuwe leaseauto langer door het Corona-virus?

Friesland Lease houdt goed contact met de leverende dealers over de (nieuwe) verwachte leverdata van nieuwe modellen en mogelijk uw nieuwe leaseauto. Het is mogelijk dat de verwachte leverdatum van uw nieuw bestelde leaseauto opschuift. Dit komt door de maatregelen die de fabrikanten nemen aangaande het Corona-virus. Heeft u vragen over de levertijd van uw nieuwe leaseauto? Neem contact op met Friesland Lease.

Kan ik mijn contract ook verlengen i.p.v. een nieuw contract voor langere tijd?

Het verlengen van uw huidige leasecontract is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de leeftijd van het voertuig, het aantal kilometers en type leasecontract. Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? U kunt contact opnemen met uw leaseadviseur of accountmanager binnen Friesland Lease om tot een passende oplossing te komen.

Ik rijd minder kilometers dan volgens contract, kan dit aangepast worden?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u in deze periode minder rijdt dan voorheen werd vastgesteld. Friesland Lease denkt graag met u mee. Daarom hebben wij ervoor gekozen om versneld alle leasecontracten waarbij minder wordt gereden dan volgens leasecontract, te herrekenen en uw maandlasten te verlagen. Is uw leasecontract nog niet herrekend? Neem contact op met uw contactpersoon, leaseadviseur of accountmanager, binnen Friesland Lease.

Hoe kan ik mijn oude leaseauto inleveren?

Friesland Lease hanteert op dit moment de reguliere werkwijze bij de inlevering van leaseauto's. Hierbij worden uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de Overheid gehanteerd. Meer informatie over het inleveren van uw huidige leaseauto bij einde leasecontract? Lees hier.

Is het mogelijk mijn bestelde leaseauto te wijzigen naar een direct rijden leaseauto?

Wanneer u een nieuwe leaseauto bij Friesland Lease in bestelling heeft staan, is het mogelijk om de bestelling te wijzigen naar een voorraad auto om de leverdatum naar voren te halen. In acht nemende dat dit alleen mogelijk is, mits de leverende dealer hieraan kan meewerken en de gewenste direct rijden leaseauto daadwerkelijk op voorraad is. Bij interesse willen wij u vragen om contact op te nemen met uw contactpersoon binnen Friesland Lease, leaseadviseur of accountmanager, om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil een nieuwe leaseauto bestellen, is dit mogelijk tijdens de Corona-crisis?

Het is ook tijdens de Corona-crisis mogelijk om een nieuwe leasauto bij Friesland Lease te bestellen. Bekijk het aanbod voor meer informatie.

Wat gebeurt er met mijn bijtelling als de leaseauto ná 31 december 2020 wordt geleverd door de Corona-crisis? 

Het is mogelijk dat de levering van uw nieuwe leaseauto is uitgesteld door de maatregelen die autofabrikanten nemen aangaande het Corona-virus. Wanneer uw nieuwe leaseauto wordt geleverd in 2021, is de bijtellingsregeling van 2021 van kracht. Het is helaas niet mogelijk om uw leasecontract kosteloos te ontbinden als uw leaseauto door latere levering een aangepast bijtellingspercentage krijgt.

Is het ook mogelijk om te kiezen voor Longlease met flexibiliteit?

Friesland Lease biedt ook Flexlease aan. Hierbij profiteert u van de voordelen van een langlopend leasecontract, maar geniet u van de flexibiliteit die een Shortlease contract heeft. Kortom, een Flexlease contract zit tussen een Longlease en Shortlease contract in. Bij interesse kan u contact opnemen met uw contactpersoon binnen Friesland Lease, leaseadviseur of accountmanager, voor advies en een passend voorstel.

Ik wil graag een nieuwe leaseauto uitzoeken maar de toekomst is op het moment onzeker, zijn er alternatieven?

Friesland Lease denkt in een onzekere periode graag met u mee. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u zich op het moment nog niet wilt binden aan een langlopend leasecontract. Wellicht is een Shortlease contract of Flexlease contract voor u de beste optie. Hierbij kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende voertuigen met een kortlopend en flexibel leasecontract. Friesland Lease adviseert u graag, neem contact op met uw contactpersoon, leaseadviseur of accountmanager, voor meer informatie.

Kan ik contactloos betalen met mijn tankpas?

Helaas is het niet mogelijk om contactloos te betalen met de verstrekte tankpas van Friesland Lease.

Omdat ik thuiswerk heb ik geen mogelijkheid documenten te scannen en te versturen aan Friesland Lease, is hiervoor een oplossing?

Wilt u graag een document versturen aan Friesland Lease zonder een scanner? Wij gebruiken onder andere de applicatie Microsoft Lens, waarmee u eenvoudig documenten kunt scannen en versturen. 

Mijn rijbewijs is verlopen, door de Corona-crisis duurt het verlengen hiervan langer dan verwacht, mag ik nu wel rijden in mijn leaseauto?

In verband met de oplopende wachttijden bij Gemeente en overige instanties door het Corona-virus, mogen alle bestuurders van wie de geldigheidsduur van het rijbewijs verloopt in de periode van 16 maart tot 1 juni, in Nederland blijven rijden met een verlopen rijbewijs. Let op! De regeling geldt niet voor bestuurders die via de politie bij het CBR zijn gemeld en waarvan het rijbewijs is ingevorderd, ingehouden, geschorst of ongeldig is verklaard. De regeling is ook niet van kracht wanneer het CBR een bestuurder een maatregel heeft opgelegd, bijvoorbeeld een onderzoek of cursus. Bestuurders met een rijbewijs met korte geldigheidsduur (1 tot 3 jaar) vallen ook buiten de regeling.

Is het toegestaan een plastic scherm (tegen hoesten) te plaatsen in mijn leaseauto?

Dit is toegestaan onder drie voorwaarden. Het voertuig mag niet beschadigd worden, het scherm moet zijn verwijderd voordat de auto retour komt en daarnaast dient de auto opnieuw te worden gekeurd bij het RDW. Bij het RDW wordt gecontroleerd of het zicht en bewegingsvrijheid nog voldoende is. Als u het voertuig niet laat keuren bij het RDW, is er een mogelijkheid dat de auto tijdens een ongeval niet verzekerd is.