Onbezorgd onderweg

Neem onderstaande instructies door om u op weg te helpen. Nog niet de App gedownload en nog geen registratie en reservering gedaan? Volg eerst de instructies via onderstaande button om gebruik te kunnen maken van een Deelauto via Friesland Huur.

Op weg in 4 stappen

Gebruiksperiode starten

Ontgrendel de portieren van de deelauto via het stappenplan in de App. Zodra de begintijd van de reservering is aangebroken verschijnt de knop Start gebruik in de App. Druk hierop om de gebruiksperiode te starten.

Schade?

Friesland Huur raadt u aan om bij aankomst en voor het starten van de gebruiksperiode de deelauto goed te controleren op schade. Ziet u onverhoopt toch sporen van schade? Maak een foto van de schade en meldt de schade gemakkelijk via de App. Mocht de auto niet langer rijbaar zijn, neem dan contact op met Friesland Huur op 0512-384080. Buiten kantoortijden wordt u automatisch doorverbonden met onze hulpdienst.

Openen en sluiten

Open of sluit de auto tijdens gebruik door op de groene of witte knop te drukken. Na het instappen kan de auto direct worden gestart. Lukt dit niet druk dan nogmaals op Sluit en vervolgens op Open.

Gebruiksperiode stoppen

Breng de deelauto aan het einde van de gebruiksperiode terug op de juiste locatie en parkeer de auto op de (indien aanwezig) deelauto parkeerplaats. Let er op dat alle ramen en deuren dicht zijn, uw persoonlijke eigendommen uit de deelauto zijn en de deelauto netjes is. Sluit de deelauto eerst af via de App naast de auto en druk dan pas op Stop gebruik.

Gebruiksperiode verlengen

Toch langer onderweg met de deelauto dan vooraf ingeschat? Geen probleem. U kunt de gebruiksperiode van de deelauto gemakkelijk verlengen indien het opvolgende tijdslot nog beschikbaar is. Klik voor of tijdens de reservering op de actieve reservering op het beginscherm in de App. Druk daarna op Verleng reservering en kies de gewenste nieuwe eindtijd. Vervolgens komt u op een nieuwe pagina in de App om de kosten voor de verlenging te betalen. Kies uw gewenste betaalmethode en u kunt onbezorgd uw reis vervolgen.

Annuleren

Plannen gewijzigd? U kunt een reservering uitsluitend annuleren voordat de gebruiksperiode ingaat. Als de gebruiksperiode al is ingegaan kunt u de reservering alleen beëindigen door op Start gebruik te drukken, vervolgens op Nee te drukken bij Schade, niet schoon of ander probleem melden? en vervolgens direct op Stop gebruik te drukken.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in het gebruik maken van een deelauto via Friesland Huur maar wilt u graag eerst meer informatie? Neem contact op met team Friesland Huur via het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

Kosten