It’s the most wonderful time, of the year…

In de laatste maanden van het jaar is ieder vaak iets vrijgeviger. Iets terugdoen voor een ander wordt dan ook met overmaat gedaan. Kijk naar de Sinterklaas of kerstviering binnen uw onderneming, het bezorgen van gezellige dagen voor vrienden en familie of het doneren aan een goed doel met acties zoals Serious Request. Ook Friesland Lease heeft haar eigen Kerstgedachte, hier leest u er alles over. 

Onze Kerstgedachte

Friesland Lease draagt jaarlijks een kerstgedachte uit naar een goed doel, in plaats van het uitreiken van kerstpakketten naar relaties en zakelijke partners. Dit jaar staat de spotlight op een project binnen Compassion: Het beklimmen van de Kilimanjaro, om te strijden tegen onrecht en armoede.

Wist u bijvoorbeeld dat Tanzania in de top 10 staat van armste landen ter wereld?

Een tijdje terug werden wij benaderd door Johan Hoekstra, directeur van het Gomarus collega in Drachten en Leeuwarden. Als directeur maakt hij zich sterk voor goed onderwijs en investeert daarmee in de toekomst van deze jongeren. “In Nederland kijken we hier niet van op, en is onderwijs de normaalste zaak” geeft Hoekstra aan. “In een arm land, zoals Tanzania is dit anders. Daar is vele kinderarbeid en daardoor niet altijd de mogelijkheid om naar school te gaan. En de scholen die er staan verkeren vaak in zo’n slechte staat dat dit het leren in de weg staat. Mijn doel is daarom om het onderwijs te steunen en om (ook daar) een school te bouwen.”

De actie

Met deze reis wil Johan Hoekstra strijden tegen onrecht en armoede. “De Compassion projecten bestaan uit het o.a. bouwen van scholen, huizen en waterbronnen. Om mijn steentje hieraan bij te dragen, ga ik deze uitdagende reis aan. Daarnaast is mijn doel om minimaal €10.000,- op te halen. Dit bedrag gaat volledig naar de Compassion projecten.”

Friesland Lease steunt dit initiatief met een donatie, zodat Compassion verder kan strijden voor een wereld zonder kinderen in armoede. Ook een duit in het zakje doen? Dat kan!

Bekijk hoe u mee kunt helpen