Mijn auto kopen

Wanneer u een tijdje in een bepaalde leaseauto hebt gereden, raakt u er aan gewend. Maar, het contract loopt een keer af en dan zult u uw leaseauto weer in moeten leveren. Wilt u dit nu liever niet? Dan heeft u bij Friesland Lease ook de mogelijkheid om uw auto voor een voordelige deal van ons te kopen. Zo wordt u voor een laag bedrag de economische en juridische eigenaar. Overhaast beslissen is niet nodig, want eerst bekijken we samen met u de beste opties voor uw bedrijf. Kopen hoeft namelijk niet altijd de beste optie te zijn; ook contractverlenging of contractaanpassing kan een goede optie zijn.

Voorwaarden voor het overkopen van de leaseauto

  • De aanbieding betreft meeneemprijs zonder garantie, op basis van de actuele staat van onderhoud. De auto zal tot einde contractdatum worden onderhouden, zodat de veiligheid van de berijders gewaarborgd wordt. Dit betekent in de praktijk dat er kort voor het einde van het contract geen hoge kosten voor onderhoud meer gemaakt worden.
  • Wij gaan uit van de uiterlijke staat van de auto waarin de auto zich momenteel bevindt. Dat betekent dat er sprake kan zijn van lichte gebruiksschade, zoals steenslag, krasjes en kleine parkeerdeukjes. Als er nog sprake is van substantiële schade gaan we ervan uit dat deze gemeld is en er een afspraak gemaakt is voor reparatie.
  • De aanbieding is gebaseerd op de door ons vermelde kilometerstand. Mocht de werkelijke kilometerstand substantieel afwijken, dan heeft dit consequenties voor de prijs van de auto.
  • Aflevering en tenaamstelling vindt plaats na ontvangst van de betaling. Friesland Lease zal de overschrijving van het kentekenbewijs verzorgen.

 

Vraag uw mobiliteitsadviseur naar de mogelijkheden om uw auto over te kopen. Daarbij doen wij u een concreet voorstel.