Schade melden

Het is onze taak om schade aan uw leaseauto zo snel mogelijk af te handelen. Wanneer u uw schade heeft gemeld, zal Friesland Lease haar best doen u weer op weg te helpen. Schade melden kan telefonisch via 0512­ 384060. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Eenzijdige schade

Bij eenzijdige schade kunt u snel uw schade via het online schadeformulier melden. Wilt u het liever via de mobiel, tablet of iPad melden? Dat kan nu ook via de Friesland Lease Berijders App. Deze is gratis te downloaden in de AppStore en de Google Playstore.

Schade met tegenpartij

Indien er een tegenpartij betrokken is bij een aanrijding, moet er samen met de tegenpartij een Europees schadeaangifteformulier worden ingevuld. Stuur deze zo spoedig mogelijk naar Friesland Lease BV ter attentie van de afdeling schade, of ingescand via de mail naar techniek@frieslandlease.nl.

Is er sprake van een tweezijdig ongeval? Probeer dan een aantal foto’s te maken van de situatie en van het kenteken van de tegenpartij. Deze foto’s helpen vaak bij het afwikkelen van de schade.

Indien er sprake is van schade met een buitenlandse tegenpartij, kunt u samen met de tegenpartij de onderstaande Europese schadeformulieren gebruiken.

Europees schadeformulier Nederlands – Engels
Europees schadeformulier Nederlands – Duits
Europees schadeformulier Nederlands – Frans
Europees schadeformulier Nederlands – Spaans
Europees schadeformulier Nederlands – Italiaans
Europees schadeformulier Nederlands – Portugees
Europees schadeformulier Nederlands – Turks
Europees schadeformulier Nederlands – Pools
Europees schadeformulier Nederlands – Russisch
Europees schadeformulier Nederlands – Zweeds

Het schadeformulier graag volledig ingevuld en ondertekend door beide partijen versturen naar:

Friesland Lease
T.a.v. Afdeling Schade
De Lange West 96
9201 CH Drachten.
techniek@frieslandlease.nl.

Gratis hulp bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen door een verkeersongeval? Neem dan contact op met Sincerus Letselschade. Zij behartigen kosteloos uw belangen en zorgen ervoor dat u een rechtvaardige schadevergoeding krijgt. Bel 085 – 760 60 13 of kijk op www.sincerusletselschade.nl en krijg direct antwoord op al uw vragen. Liever uw vraag per e–mail stellen? Dat kan! Mail deze dan naar info@sincerusletselschade.nl.

Verhalen loonschade voor werkgevers

Heeft één van uw medewerkers letsel opgelopen? Sincerus Letselschade helpt u met het verhalen van de loonschade. Bel 085 – 760 60 13 en krijg direct antwoord op al uw vragen. Wilt u liever uw vraag per e–mail stellen? Dat kan door deze te mailen naar info@sincerusletselschade.nl. Kijk voor meer informatie over letselschade op: www.sincerusletselschade.nl