12 juli 2018

Astronaut en ambassadeur van de aarde Dr. André Kuipers vlagt zaterdag 14 juli in Drachten de slotparade van de Elfwegentocht af. Tijdens een ontbijtsymposium spreekt Kuipers voor ruim 600 ondernemers en genodigden in De Lawei.

Astronaut en ambassadeur van de aarde Dr. André Kuipers vlagt zaterdag 14 juli in Drachten de slotparade van de Elfwegentocht af. Tijdens een ontbijtsymposium spreekt Kuipers voor ruim 600 ondernemers en genodigden in De Lawei. Vervolgens vlagt hij de stoet van meer dan 100 fossielvrije voertuigen af, van stint tot shovel. Wij nodigen u van harte uit om bij het ontbijtsymposium en de unieke slotparade aanwezig te zijn.

Ontbijtsymposium

In het ontbijtsymposium dat om 7:00 uur start, houdt Kuipers voor ondernemers en genodigden in het kader van de Elfwegentocht een pleidooi over de schoonheid van de aarde: “Als het mis gaat met de aarde, kunnen we nergens anders heen”. Rond 9:00 uur gaat Kuipers voor in de stoet en vlagt de deelnemers in hun voertuigen af voor de slotparade van de Elfwegentocht.

Parade van fossielvrije voertuigen

De gemeente Smallingerland en Friesland Lease bieden iedereen de gelegenheid om met fossielvrije voertuigen aan deze unieke parade van meer dan 100 voertuigen mee te doen. Zo rijden vanuit omliggende gemeenten elektrische voertuigen mee en begeleidt de politie de parade op elektrische motoren. De slotparade start bij De Lawei en enkele straten worden daarom afgesloten. Het betreft de Gauke Boelensstraat, Tjalling Wagenaarstraat, Oliemolenstraat, Lange West en Noorderhogeweg. Ook is het op 14 juli vanaf middernacht tot 11:00 uur niet mogelijk om te parkeren op het Kiryat Onoplein en naast De Lawei (Reidingweg). Alle deelnemers aan de parade verzamelen zich bij Schouwburg De Lawei in Drachten en parkeren op het Kiryat Onoplein.
Aan inwoners en ondernemers is gevraagd om langs de route de vlag uit te hangen. Gezamenlijk trekken de deelnemers aan de parade onder politiebegeleiding en in een feestelijke stoet naar de Wâldwei (N31).

Programma:

7.00 uur:           Ontvangst met ontbijt in de foyer van Schouwburg De Lawei
7.40 uur            Welkomstwoord
7.45 uur            Ontbijtsymposium door André Kuipers
8.50 uur            Start Slotparade richting de Wâldwei

Mocht u graag bij het ontbijtsymposium aanwezig willen zijn, dan kunt u zich aanmelden bij Gerdien Bron (gerdienbron@frieslandlease.nl). Na de aanmelding zal Friesland Lease ervoor zorgen dat de toegangskaarten naar u worden gemaild. Wilt u bij de aanmelding aangeven met hoeveel personen u komt? (Maximaal twee kaarten). Wij hebben speciaal voor gasten van Friesland Lease parkeerruimte gereserveerd op het parkeerterrein van de Wind Groep naast de Lawei (ingang Burgemeester Wuiteweg).

De Elfwegentocht

Van 1 t/m 14 juli staat Friesland in het teken van de Elfwegentocht. De Elfwegentocht is 2 weken feest zonder een druppel benzine of diesel. Zo veel mogelijk weggebruikers reizen fossielvrij. Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken.

Voor meer informatie zie www.elfwegentocht.nl 

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.