De Consumentenbond heeft breed onderzoek gedaan onder private lease aanbieders en vergelijkt het aanbod van zowel keurmerkdeelnemers als niet-keurmerkdeelnemers. De resultaten zijn gepubliceerd in een artikel in de Consumentengids van december en op consumentenbond.nl.

De boodschap richting de consument is helder. Ga alleen in zee met een aanbieder met het Keurmerk Private Lease, want dat biedt zekerheid. De Consumentenbond geeft ook in het artikel aan: maak goede afwegingen en vergelijk verschillende offertes op de juiste manier met elkaar. Kortom, vergelijk appels met appels! Het keurmerk onderstreept dit advies. De consument gaat tenslotte een langlopend contract aan.

Keurmerk Private Lease is geen keurslijf
Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel prijsverschil is tussen de verschillende leaseaanbieders. En dat is logisch. Het keurmerk is geen keurslijf, maar geeft een minimumniveau aan waarop een aanbieder zijn private lease product moet aanbieden aan de consument. En daar is de aanbieder ook op geaudit. Echter, de aanbieder is vrij om ‘het beter te doen’ en zich zo te onderscheiden ten opzichte van de concurrent. Dit geldt uiteraard ook voor de prijsstelling. De voorwaarden van de aanbieder staan beschreven in de Aanvullende voorwaarden. En deze voorwaarden, samen met de Algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease vormen de bescherming van de consument voor het aanschaffen van een veilig en verantwoord product.

bron: vna-lease.nl