03 juni 2020

BMW liep niet voorop met elektrische auto’s, maar stort zich nu vol op de elektrische productie. Eind 2020 komt de BMW iX3, eind 2021 de BMW i4. Maar dat is nog niet alles … 

Eindelijk elektrische BMW’s: de iX3 en i4 komen eraan

De elektrische BMW i4 (geplande productie: najaar 2021) had één van dé showmodellen moeten zijn tijdens de autosalon van Genève in 2020. Echter, door het Corona-virus is de beurs gecanceld. Toch was het mogelijk om de auto in het echt te bekijken: in een speciale afgesloten ruimte bij de BMW-importeur. Daar stond ook een prototype van de elektrische BMW iX3, die eind 2020 al in productie gaat. 

Elektrische 4-serie Gran Coupé

BMW had tot nu toe maar één elektrische auto in de prijslijst: de origineel vormgegeven i3. Maar nu heeft de Freude am stekkeren toch toegeslagen in München. De i4 wordt het pronkmodel. U kan het vergelijken met de elektrische versie van de BMW 4-serie Gran Coupé, ze delen hetzelfde onderstel en zullen in dezelfde fabriek van de band rollen.

Eind 2021 heeft de BMW Group, als alles volgens planning verloopt, vijf elektrische auto’s in de prijslijst staan

Het uiterlijk van de i4 is opvallend: allereerst natuurlijk de enorme gril, die de daadwerkelijke functie van een gril hebben verloren. Een DTM-achtige diffuser aan de achterkant maskeert het ontbreken van uitlaatpijpen. Binnenin is het prachtig groot en gebogen scherm te zien, dat automatisch dimt als de zon erop staat. Een woordvoerder van BMW beloofde dat het prototype van de BMW i4 voor 90 procent gelijk is aan de auto die eind 2021 in productie gaat. Ook het uiterlijk van de 4-serie Gran Coupé gaat dan op de schop.

Tesla laten schrikken

De BMW i4 krijgt een accupakket die iets meer dan 500 kg weegt. Er komen waarschijnlijk verschillende versies, waarvan de krachtigste een vermogen heeft van 530 pk. Dat is een aantal waar een achtcilinder benzinemotor zich niet voor zou schamen. De sprint van 0 naar 100 km/h is in 4,0 seconden volbracht, terwijl de topsnelheid hoger ligt dan 200 km/h. De actieradius van de BMW i4 is met 600 kilometer (WLTP) voldoende om Tesla aan het schrikken te krijgen.

Prijs BMW i4

Het accupakket van de i4 is met behulp van een snellader binnen 35 minuten weer tot 80 procent opgeladen. Dat betekent omgerekend dat u 6 minuten nodig heeft om 100 kilometer rijbereik te genereren. De BMW i4 wordt een concurrent van de Tesla Model S, die bijna 90.000 euro kost. Een prijs van 100.000 euro voor de krachtigste BMW i4 lijkt realistisch, al wil BMW daar officieel nog niets over verklappen.

BMW iX3

Voordat de BMW i4 in 2021 de markt bestormt, heeft BMW de iX3 al uitgebracht. Deze iX3 is een elektrische versie van de huidige BMW X3, die ook als plug-in hybride te koop is. Met de BMW iX3 komt u 440 kilometer ver op één acculading. Het accupakket heeft een capaciteit van 74 kWh, vergelijkbaar met die van de Tesla Model 3 Performance. In iets meer dan een halfuur is de accu voor 80 procent opgeladen aan een snellader. De BMW iX3 heeft een vermogen van 286 pk en een topsnelheid van 180 km/h. De 0-100 km/h is in 6,8 seconden tot een goed einde gebracht. Prijzen van de BMW iX3 worden halverwege juli bekendgemaakt. Najaar 2020 start de productie.

Vier elektrische BMW’s en een elektrische Mini

Eind 2021 heeft de BMW Group, als alles volgens planning verloopt, vijf elektrische auto’s in de prijslijst staan: de BMW i3, de Mini Electric, de BMW iX3, de BMW i4 en ook nog de BMW iNext, een grote elektrische SUV. Waarmee het de achterstand in een voorsprong heeft omgebogen.

Wij helpen u graag op weg

Naar verwachting is de elektrische BMW i4 en iX3 in 2021 leverbaar. De vanaf prijzen voor beide modellen zijn nog niet bekend gemaakt. elektrische Skoda leverbaar vanaf begin 2021. Meer informatie over de volledig elektrische modellen van BMW? Of over het overige aanbod bij Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.