28 januari 2022

Nissan werkt aan een opvolger voor de Micra. Dat is niet iets waar wij in eerste instantie van opkijken. Maar dat hij volledig elektrisch is en zijn platform deelt met de Renault 5 maakt het wel reuze interessant.

Kleine broertje

Renault, Nissan en Mitsubishi deelden deze week beelden van de nieuwe auto’s waar hard aan gesleuteld wordt. Opvallend is toch de Nissan Micra, die wordt gezien als het kleine broertje van de Renault 5. Hij krijgt namelijk een CMF-B-EV basis, die ook in de Renault 5 aanwezig is. Desondanks dat ze het zelfde elektrische platform gebruiken zullen de auto’s wel hun eigen herkenbare lijnen en uitdrukkingen tonen.

400KM actieradius

Een 136 pk sterke elektromotor en een 50 kWh-accupakket geeft de Nissan Micra een actieradius tot 400 kilometer. Veel auto’s in dit segment (Fiat500, Mini Electric) vinden dit vaak nog best een uitdaging. Wij zijn dus vooral benieuwd of de Micra zonder enige moeite van Dokkum naar Maastricht kan komen met een eventuele omleiding onderweg.

Niet duurder dan een benzinewagen

Nissan wil graag dat EV’s aantrekkelijker worden, en dat mensen een elektrische wagen willen kopen uit eigen interesse en niet omdat de wetgeving of belastingen daar toe dwingen. Het doel is dan ook om de prijzen gelijk te trekken met die van auto’s met een verbrandingsmotor. De Micra wordt mogelijk in 2024 verwacht. Wij zijn in ieder geval benieuwd. Zoekt u nog een nieuwe elektrische auto, of toch liever een occasion? Kijk gerust in ons aanbod wat uit voorraad leverbaar is of neem contact op met een van onze adviseurs voor een passend voorstel voor uw droomauto.

elektrische-nissan-micra-2024 elektrische-nissan-micra-2024

Bron: E-drivers, TopGear, Nissan

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.