04 maart 2022

Honda en Sony gaan samenwerken op het vlak van het ontwerpen en bouwen van EV’s. De twee bedrijven gaan daarvoor samen een joint venture oprichten, die vooralsnog door het leven gaat als ‘New Company’. Verwacht wordt dat het eerste model in 2025 van de band moet rollen. 

Samenwerking

Momenteel bestaat de samenwerking tussen Honda en Sony alleen nog uit een intentieverklaring. De twee partijen willen echter snel stappen zetten. Nog dit jaar moet de joint venture opgezet worden. De joint venture krijgt geen eigen fabrieken, dus Honda wordt verantwoordelijk voor het fabriceren van het eerste model. Sony werkt aan een ‘mobility service platform’, dat een omvangrijk infotainmentsysteem en softwarepakket moet gaan worden.

Sony Mobility

Het is goed denkbaar dat het eerste model van ‘New Company’ gaat lijken op de Sony Vision-S 01 of 02, twee studiemodellen waar Sony met zijn autotak Sony Mobility aan werkt. Vooralsnog heeft Sony namelijk nog geen partner gevonden waarmee het de auto’s in productie kan gaan nemen. Nu met Honda in het team zou dat wel kunnen.

Bron: Autoweek, Sony

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.