09 december 2019

Hoe meer kilometers rijden op een acculading, hoe beter. Daarom gebruikt Jaguar de kennis die het bedrijf heeft opgedaan met de I-Pace eTrophy raceversie om de software van de gewone I-Pace te finetunen. Dit maakt de elektrische suv efficiënter, waardoor hij pakweg 35 kilometers verder komt op een acculading.

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

De Jaguar I-Pace heeft voor nu een accupakket van 90 kWh en een WLTP-actieradius van 470 kilometer. De software-update verandert niets aan de officiële actieradius, maar het praktijkbereik gaat wel omhoog. En wel met 8 procent of circa 35 kilometer.

Jaguar I-Pace: actieradius profiteert van 5 verbeteringen

Deze software-update is gebaseerd op twee bronnen van informatie: de opgedane ervaring uit de eTrophy en de gegevens van 80 miljoen praktijkkilometers. De raceversie zorgt ervoor dat de I-Pace minder stroom verbruikt in de Eco-stand en dat de actieve lamellen in de gril vaker sluiten om de aerodynamica te optimaliseren. Na de update opereert het accupakket op een lagere netspanning. Dit vertaalt zich uiteindelijk naar een lager stroomverbruik.

Uit de analyse van de praktijkkilometers blijkt dat het recuperatiesysteem meer energie kan terugwinnen bij lage snelheden en dat de resterende actieradius accurater berekend kan worden. Daarom speelt de rijstijl van de bestuurder voortaan een grotere rol.

Over-the-air software-updates

Bent u ook een Jaguar I-Pace rijder en geïnteresseerd in de software update? De Jaguar-dealer moet de software-update installeren. Dat is meteen de laatste keer, want de update maakt de I-Pace niet alleen efficiënter, hij maakt ook over-the-air software-updates mogelijk. Op deze manier worden de huidige Tesla’s ook geüpdatet.

 

Wij helpen u graag op weg

Wilt u meer informatie over de Jaguar I-Pace, of heeft u naar aanleiding van het nieuwsartikel vragen over de mobiliteitsoplossingen van Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.