01 juni 2018

De ANWB laat leden kennismaken met elektrische rijden. De bond organiseert in juni en juli op zes plaatsen in Nederland proefritten waar leden met een elektrische auto kunnen rijden en aansluitend vragen kunnen stellen over elektrisch vervoer

Kennismaken met elektrisch rijden

De ANWB laat leden kennismaken met elektrische rijden. De bond organiseert in juni en juli op zes plaatsen in Nederland proefritten waar leden met een elektrische auto kunnen rijden en aansluitend vragen kunnen stellen over elektrisch vervoer. Daarbij komen zaken als actieradius, kosten van het laden en op vakantie gaan met een elektrische auto aan de orde.

Inschrijven voor een proefrit is nodig in verband met de planning. Voor wie nog nooit in een elektrische auto heeft gereden of vragen heeft over het gebruik ervan is dit bij uitstek een gelegenheid om kennis te maken. ANWB-medewerkers, ANWB-vrijwilligers en medewerkers van importeurs, autodealers en leasebedrijven zullen vragen van de deelnemers beantwoorden. De proefritten beginnen in de provincie Friesland. In samenwerking met de Elfwegentocht, de gemeenten Smallingerland en Leeuwarden en Friesland Lease organiseert de ANWB de eerste twee evenementen in:

  • Zaterdag 9 juni, 10-17.00 uur, Gemeentehuis Smallingerland, Gauke Boelensstraat 4, 9203 RJ Drachten
  •  Zondag 10 juni, 10-17.00 uur, Wilhelminaplein/Zaailand, Leeuwarden (voor het Fries Museum)

Gevolgd door:

  • Donderdag 21 juni en vrijdag 22 juni, 10-17.00 uur, Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag (Louwman Museum)
  • Zaterdag 23 juni, 10-17.00 uur, De Pluk, Rijksstraatweg 64, 4191 SG Geldermalsen (Multifunctioneel centrum)
  • Donderdag 12 juli, 10-17.00 uur, Deltazijde 303, 1261 ZM Blaricum (Informatiecentrum Blaricummer Meent

De evenementen op donderdag 21 en vrijdag 22 juni in Den Haag zijn inclusief een bezoek aan het Louwman Museum met een entreeprijs van €13,- p.p. Wie met de auto naar het museum komt, moet rekening houden met de kosten van de parkeergarage.

Inschrijven kan via proefritten.anwb-events.nl

De ANWB is van mening dat elektrisch rijden een bijdrage levert aan een duurzame samenleving.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.