20 november 2018

Eén van de belangrijkste nieuwkomers heeft een vanafprijs. We hebben het natuurlijk over de e-Niro, de volledige elektrische SUV met een fatsoenlijk rijbereik van 485 kilometer.

Kia e-Niro

Tromgeroffel… Immers, velen, met name leaserijders, hebben naarstig zitten wachten op de prijs van de Kia e-Niro. Logisch, want het gaat hier om een compacte SUV, een elektrische aandrijflijn en een auto die je niet om de vijf kwartier hoeft bij te laden in één. En dat wil je van een EV. Zeker als dat slechts 4% bijtelling betekent bij zowel zakelijk- als privégebruik. Mist de prijs onder de halve ton blijft, tenminste. En dat blijft ‘ie. Ruimschoots zelfs, want de Kia e-Niro is te bestellen vanaf € 42.510,-. Een tarief dat een zeer aantrekkelijke bijtelling geeft van 53 euro per maand (op basis van 60 maanden/100.000 km). Kortom, de e-Niro wordt ongetwijfeld een leaseknaller.

Twee (luxe) uitvoeringen
Kia levert de e-Niro met 64 kWh sterke accu in twee uitvoeringen: DynamicLine en ExecutiveLine. De DynamicLine is al zeer luxe met zaken als alle belangrijke veiligheidsvoorzieningen, adaptieve cruise control, vermoeidheidsherkenning, grootlichtassistentie, een 7 inch infotainmentsysteem met navigatiesysteem en achteruitrijcamera en Bluetooth-connectiviteit met bediening op het stuurwiel. Tevens climate control, elektrische ramen vóór en achter, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, mistlampen vóór en een lichtsensor zijn standaard. Toch nog meer luxe gewenst? Ga dan voor de e-Niro ExecutiveLine.

Lees het volledige artikel op autoblog.com.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.