01 juni 2017

Na lang het geduld op de proef te hebben gesteld is de bloedstollende Lexus LC 500 dan eindelijk te koop. Bestellen kan per direct. Wil je hem liever toch eerst in het echt bewonderen, dan kan dat vanaf augustus.

Lexus LC 500

Prachtig is ‘ie, de LC 500. Althans, dat vinden wij. Mede dankzij het hoge conceptcar-gehalte. En toch is dit knappe staaltje Lexus echt te koop. Via de dealer en tegen de prijs van € 116.495,-. En dan rijd je nog relatief zuinig en schoon ook, want voor dit geld leveren de Japanners de 500h, oftewel de hybride-uitvoering.
De LC 500h beschikt over een 3.5 liter V6, gekoppeld aan een krachtige elektromotor waardoor het systeemvermogen op 359 pk ligt. In minder dan vijf seconden zit je ermee op de honderd.

Wie horen wil, moet ook voelen
Heb je een broertje dood aan CO2-reductie, dan is er ook nog de LC 500 met atmosferische V8. Die klinkt heerlijk, kunnen we je alvast verzekeren. Daartegenover staat dan weer een financiële straf namens de overheid. Met € 166.630,- is de LC 500 namelijk zomaar eventjes een halve ton duurder dan de hybride. Dat doet dubbel pijn, want veel sneller is de versie voorzien van achtcilinder niet. Wel krachtiger als dat een troost is. 477 pk levert het vijfliter-blok.

Vierwielbesturing
De beide LC’s zijn overigens leverbaar met het zogenoemde Touring Pack. Dit pakket omvat alcantara/semi-aniline lederen bekleding en alcantara-afwerking van de hemelbekleding, het dashboard en andere interieurdelen. Ook een dak en instaplijsten van koolstofvezel zijn inbegrepen. Verder behoren 21 inch two-tone gesmede lichtmetalen velgen, Dynamic Rear Steering (actieve vierwielbesturing), Variable Gear Ratio Steering (VGRS), een inklapbare achterspoiler en tienvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen met sportdesign tot de uitrusting. De meerprijs bedraagt € 10.950,-.

bron: Autowereld

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.