02 februari 2022

Nederlanders zien steeds meer mobiliteitsoplossingen tegemoet, zo wordt ook de waterstofauto steeds populairder. De RDW geeft aan dat eind 2021 er 488 FCEV modellen staan ingeschreven. Dat is een sterke groei ten opzichten van het jaar daarvoor.

De laatste jaren in de lift

Het aandeel in waterstofauto’s in nog beperkt, maar wel zien wij steeds meer FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) voertuigen op het Nederlandse wegennet. Waar er in 2018 nog maar een kleine 54 waterstof personenauto’s te vinden waren, zijn dat er in 2021 al 488!

Bussen en vrachtwagens op waterstof

De eerste vrachtwagens en bestelbussen rijden ook al op waterstof, al is dit aandeel nog wel erg klein. Maar met de gedachten over het instellen van Zero-emissie zones binnen steden verwachten wij dat dit nog wel kan groeien. Bij de bussen zien we al wel een grote stap vooruit, want waar eerst nog maar een paar bussen op waterstof reden, zien we dat het inmiddels al 41 zijn.

Reden van groei

Mogelijk heeft de groei mede te maken met het aantal waterstoftankstations dat inmiddels in Nederland actief is, of in aanmaak is. Hierdoor wordt de dekking in Nederland steeds beter.

Wilt u meer lezen over waterstof, kijk dan gerust in op onze oplossingen pagina.

 

Bron: Alles over waterstof

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.