16 juni 2016

Na BMW en Rolls-Royce zien we nu ook hoe MINI denkt over de komende decennia. Met deze vooruitstrevende MINI Vision Next 100 zetten de Britten met name in op het delen van je MINI. Gelukkig wordt rijplezier niet uit het oog verloren.

MINI Vision Next 100

De MINI van de toekomst is zelfrijdend en elektrisch aangedreven, dat is de boodschap die we van MINI krijgen bij de introductie van deze Vision Next 100. Maar rijplezier speelt toch ook een belangrijke rol. Haal je het stuurwiel weer tevoorschijn en zoek je de uitdagende buitenweggetjes op dat biedt ook deze MINI het ‘ultieme go-kart gevoel’, zo belooft de fabrikant ons.

Every MINI is my MINI

Wat MINI met deze Vision Next 100 vooral ook met ons wil delen is hun motto ‘Every MINI is my MINI’. En daarmee doelen ze op het feit dat het bezit van een auto, zeker in de stad, in de toekomst steeds minder belangrijk wordt. Het gaat niet om het bezitten van een auto, maar om het beschikbaar hebben van. MINI ziet het wel zitten dat er 24/7 een auto voor je klaarstaat. Die roep je op en komt naar je toe. Net als een taxi. Dat gaat al een hele stap verder dan Car2go, maar voor MINI nog niet ver genoeg. Het lijkt hen namelijk wel een uitdaging om de auto dan zo te bouwen dat deze qua kleur en interieur ook nog eens geheel naar je smaak is aangepast. Met dank aan projectietechnieken moet dat mogelijk zijn. Voor iedere gebruiker.

Inspire Me

Een toffe feature in deze MINI conceptcar is de ‘Inspire Me’ knop. Deze zit centraal op het dashboard en geeft je, op basis van je opgebouwde profiel, een suggestie voor leuke muziek, een uitstapje of een lekker restaurant. De auto kijkt daarbij naar waar je geweest bent, welke muziek je geluisterd hebt en met wie je reist. Zonder dat het je eigen auto is voelt deze MINI Vision Next 100 toch aan alsof die van jou is.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.