15 april 2016

Op 31 maart werd Tesla Model 3 voorgesteld. Binnen no time is de auto populair. Dat is niet voor niets: Tesla is de eerste autofabrikant die een elektrische auto heeft ontwikkeld die betaalbaar is.

Tesla Model 3

De exacte prijs is nog niet bekend, maar deze zal tussen de € 30.000 en € 40.000 zijn. Dit maakt dat elektrisch rijden niet alleen is weggelegd voor het hoger segment.

De auto heeft een minimum bereik van 345 km op een volle acculading en is geschikt voor Supercharging. De Tesla Model 3 heeft een acceleratie 0-100 van 6 seconde. De Model 3 is ontworpen voor veiligheid en standaard voorzien van hardware voor een automatische piloot.

Terwijl er nog maar vrij weinig bekend is over de auto, hebben toch velen blind vertrouwen in de Tesla Model 3. Rijen lang stonden op 31 maart voor de Tesla Stores wereldwijd. Eerder hebben we dit soort taferelen alleen gezien bij Apple of Mediamarkt. Nooit eerder is dit voorgekomen voor een auto. Op 31 maart waren er al 115.000 bestellingen wereldwijd gedaan. Volgens Tesla Vice President Diarmuid O’Connell zit het aantal orders nu al op 400.000! Al deze mensen moeten echter nog wel een paar jaar wachten tot ze daadwerkelijk eigenaar zijn van de auto. Eind 2017 zijn de eerste Tesla’s pas klaar, in Amerika. Europa moet nog wachten tot eind 2018 als alles goed verloopt.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.