16 september 2021

Heeft u een elektrische auto? Dan moet u eigenlijk ook een laadpaal thuis hebben staan. Want als u dat niet hebt, betaalt u zo een paar honderd euro per jaar te veel aan opladen, zo blijkt uit onderzoek van Millieu Centraal.

Onderzoek: thuis opladen van elektrische auto scheelt honderden euro’s

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie. Het onderzocht voor benzine-, diesel- en elektrische auto’s de kosten van de ‘brandstof’ en kwam tot de conclusie dat u als stekkerrijder beter thuis kan laden dan op straat of onderweg. Dat is een stuk goedkoper.

Middenklasse auto die 12.000 kilometer per jaar rijdt

Het onderzoek gaat uit van een middenklasse auto en een jaarkilometrage van 12.000 kilometer. Heeft u een model op benzine, dan bent u door de bank genomen 1400 euro aan brandstof kwijt. Au! Bij diesel is dat 850 euro, maar daarvoor betaalt u uw blauw aan wegenbelasting.

Elektrische auto thuis opladen scheelt paar honderd euro

Voor een elektrische auto die alleen aan publieke laadpalen wordt gehangen, bent u zo’n 800 euro per jaar kwijt. Legt u hem elke dag thuis aan de stekker, dan loopt dat bedrag terug naar slechts 500 euro op jaarbasis. Daarbij moeten we wel het voorbehoud maken dat een laadpaal thuis installeren tussen de 2000 en 4000 euro kost.

Wilt u meer weten over elektrisch rijden, kijk dan eens hier. Of bekijk ons aanbod in elektrische auto’s. Wist u overigens dat wij ook elektrische motoren leasen?

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.