23 februari 2017

Skoda heeft de Rapid Spaceback bijgepunt. Onderhuids is de komst van de éénliter driecilinderturbo het grootste nieuws.

Skoda Rapid Spaceback

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Skoda Rapid Spaceback is een niet zo vaak geziene gast op de Nederlandse wegen. Maar de lokale importeur en dealers van het merk hopen dat daar met de vernieuwde versie verandering in komt. De Tsjechen hebben daarvoor de bumpers voor en achter hertekend, de mistpitten en de koplampen (met voortaan LED-dagrijverlichting en Bi-Xenon voorzien van grootlichtassistentie als optie). Tevens is er meer chroom als decoratie toegepast. Achteraan zijn zwart getinte lichtunits te vinden en nieuw is ook het design van de lichtmetalen wielen, alsook een verlengde achterruit.

Interieur
Bovengemiddeld ruim was de Rapid Spaceback altijd al; dat is niet veranderd. Wel is het interieur op andere manieren aangepakt. Zo hebben de portieren verbeterde panelen gekregen en zijn de ventilatieopeningen, de instrumenten en het bedieningspaneel van de airconditioning gerestyled.Ook meer luxe? Ja, dat ook. Voortaan is er een WiFi-hotspot beschikbaar zodat meerdere passagiers onderweg naar hartenlust kunnen internetten. Daarnaast hebben de optionele multimedia- en navigatiesystemen een update gekregen en kunnen ze nu uit de voeten met smartphone-connectiviteit via SmartLink+, Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM en SmartGate.
Een Bluetooth-handsfree kit en een Apple-compatible USB-poort zijn ofwel standaard dan wel als optie beschikbaar, afhankelijk van de uitvoering. Sowieso omarmt de Rapid Spaceback de smartphone met liefde. Skoda bracht daartoe speciaal twee extra USB-aansluitingen aan achterin de auto. Handig wanneer tegelijk de batterij van alle i-apparaten aan boord leeg zijn.

Motoren
Motorisch is de 1.0 liter TSI het grootste nieuws. Deze driecilinderturbo was nog niet eerder beschikbaar in de Rapid Spaceback en vervangt de 1.2 TSI. Het nieuwe blokje is verkrijgbaar met 95 of 110 pk. De eerste snelt in 11 seconden naar de 100 km/h en weet een topsnelheid van 184 km/h neer te zetten. Als gemiddeld verbruik geeft Skoda 4,4 l/100 km op. De sterkste versie spurt een volle seconde sneller naar honderd en kan 198 km/h halen, terwijl het verbruik slechts 0,1 l/100 km hoger ligt. Naast de twee 1.0-liter TSI’s zijn er nog drie andere motoropties: een 1.4 TSI met 125 pk, een 1.4 TDI met 90 pk en een 1.6 TDI, goed voor 116 pk.Genève vormt het debuutdecor voor de vernieuwde Skoda Rapid Spaceback. In de maanden daarna zal ‘ie de dealers aandoen voor nog onbekende prijzen.

Bron: Autowereld

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.