Verdubbeling aantal fossielvrije kilometers voor College Provincie Friesland

Verdubbeling aantal fossielvrije kilometers voor College Provincie Friesland

Wij zijn trots dat wij op basis van de gewonnen Europese aanbesteding, afgelopen dinsdag, vijf nieuwe dienstauto’s voor het College van Provincie Friesland hebben mogen inzetten. Mooi dat we dit als Fries bedrijf samen met de Friese BMW-dealer De Beier hebben kunnen realiseren.

Na een zorgvuldige selectie op basis van uitstoot, kosten en praktische inzetbaarheid, is er gekozen voor de nieuwe zuinige BMW 5-serie plug-in hybride. Ten opzichte van de vorige dienstauto’s hebben de 5-series lagere uitstoot emissie en een groter accupakket waardoor het aantal fossielvrije kilometers wordt verdubbeld. Naast de afwegingen op het gebied van duurzaamheid is er ook gekozen voor versobering van de uitvoeringen, waardoor en een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd is ten opzichte van de voorgaande auto’s voor het College. De voertuigen worden voor 3 jaar ingezet. De verwachting is dat ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen dusdanig door ontwikkelen dat de overstap naar volledig elektrisch vervoer gemaakt kan worden.

Friesland Lease werkt samen met de Provincie Friesland aan de totale verduurzaming van het wagenpark. De ambities van de Provincie en Friesland Lease komen overeen in het realiseren van een schonere en fossielvrije toekomst in mobiliteit. Op dit moment beschikt de Provincie over een wagenpark van circa 85 voertuigen. Door de gezamenlijke inspanningen is de Provincie Friesland koploper in en rijdt inmiddels ruim 90% van het wagenpark fossielvrij!

Wij helpen u graag op weg

Bij Friesland Lease bieden wij zakelijke rijders en particulieren altijd een passende mobiliteitsoplossing. Zo helpen wij u van een duurzaam, innovatief en ondernemend A naar B. Heeft u vragen over de publicatie of kunnen wij u verder helpen met een mobiliteitsoplossing? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!