Op 8 december 2022 is Friesland Lease wederom in de prijzen gevallen binnen de verkiezingen van Vereniging Zakelijke Rijders. Daarbij scoort Friesland Lease wederom de eerste prijs binnen de categorie private lease en daar zijn wij ontzettend trots op. De reden om met mobiliteitsadviseur Jeroen Louwsma om tafel te zitten en te vragen naar zijn visie op deze titel.

We kennen onze klanten

Dus opnieuw de eerste, gefeliciteerd!  

“Ja dankjewel! We scoren goed tijdens de verkiezing dit jaar en daar zijn we natuurlijk erg blij mee”, geeft Jeroen Louwsma aan. “De goede score komt mede naar voren door de snelle opvolging die wij hanteren en het persoonlijke contact. Bij Friesland Lease staat de klant bekend als meneer of mevrouw de Boer en niet als nummer 12.375. We kennen onze klant en kijken naar de beste mobiliteitsoplossing die bij hem of haar past.” 

Het is mooi om te zien dat Jeroen in de wij-vorm spreekt, want het Privé Lease team is binnen Friesland Lease erg klein. In principe is Jeroen dan ook altijd de eerste contactpersoon voor alle Pivé Lease klanten. Dat er zo goed op de bereikbaarheid gescoord wordt is dan ook een mooie prestatie.  

“Ik sta klaar voor mijn klanten en wil ze graag verder helpen. Daardoor moet ik wellicht veel bellen, maar daardoor ken ik de klanten wel goed. Daarnaast heb ik natuurlijk ondersteuning van de binnendienst, de Berijdersservice en het ROB/Schade team.”

Adviseur Jeroen met de gewonnen beker

Jeroen met de gewonnen beker

Top drie wel verwacht, maar blijven verbeteren

“Eerste worden is fantastisch, de cijfers zien er ook goed uit, maar er is nog genoeg te verbeteren. We zien dat andere leasemaatschappijen ook de diensten verbeteren en mogen niet achterblijven. We moeten meer meebewegen met de markt. Zo zijn we al aan het kijken of we meer kunnen doen om de aflevering van een auto heen. Net als bij pakketjes wil je graag weten waar de bestelling blijft. Het zou fijn zijn als we dit soort updates ook kunnen delen over de nieuwe bestelde auto. Want als het goed is wil de berijder zo snel mogelijk op pad.”

Als we vragen naar de grote veranderingen van het afgelopen jaar noemt Jeroen de berichtgeving op.  

“Vaak heb je vooraf veel contact met de klant, maar wanneer de auto ingezet wordt worden die contactmoment al een stuk kleiner. We hebben een flow kunnen inrichten dat we onze nieuwe berijders binnen de eerste week een bericht kunnen sturen met informatie over punten waar je in het begin best nog wel wat vragen kunt hebben als klant. Bijvoorbeeld hoe ziet de eerste factuur eruit, hoe werkt het met onderhoud, hoe om te gaan met schade enz. Plus daarnaast zijn we begonnen met het digitaal ondertekenen, wat een stuk sneller en efficiënter werkt. Dat zijn mooie dingen om mee bezig te zijn.” 

En, voor de toekomst?! 

“Blijven ontwikkelen, feedback van de klanten meenemen om de dienstverlening verder te optimaliseren.” 

Jaarlijks onderzoek VZR

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven 5.472 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders in heel Nederland hun mening over de betreffende leasemaatschappij. Daarbij wordt er naar verschillende onderdelen gekeken, waaronder: communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie.

Het persbericht leest u hier

Privé een auto lease iets voor u?

Meer weten over private lease en of wij u kunnen helpen. Kijk gerust eens bij zo werkt het of neem contact op met Jeroen.