01 juni 2016

Friesland Lease is met de Leasefiets genomineerd voor de Dave Bebelaar Award, voor het samenbrengen van vitaliteit en mobiliteit.

De stichting Duurzaam Repareren maakte onlangs de genomineerden voor de Dave Bebelaar Award 2016 bekend. 

De Dave Bebelaar Award is in het leven geroepen om best practises, toonaangevende voorbeelden en bijzondere initiatieven op gebied van duurzaamheid in de spotlights te zetten. Omdat het lastig is appels en peren met elkaar te vergelijken, waren er vorig jaar twee awards. Één voor de productleveranciers en producenten en één voor de gecertificeerde bedrijven.

Angelica Gravendijk, van Duurzaam Repareren: ”De impact van een goed initiatief bij een groot concern is natuurlijk niet te vergelijken met een goed initiatief bij een plaatselijk garagebedrijf. Daarom hadden wij vorig jaar twee awards. We zijn echter tot de constatering gekomen dat dit tot verwarring leidt. Bovendien maakt het de uitreiking ook nog al rommelig. Hiernaast is het zo dat de impact analyse voor een vakjury relevant is, maar sinds vorig jaar wijst het publiek de winnaar aan. Dit jaar hebben we dus gewoon weer één award en één winnaar.

De genomineerden hebben allemaal weer dit jaar een bijzonder mooi duurzaamheidsinitiatief ingeleverd en zijn dus stuk voor stuk winnaars. Want het gaat erom dat wij goede initiatieven als voorbeeld stellen en hiermee meer duurzaamheid stimuleren”.

De genomineerde van de Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward 2016 zijn (in willekeurige volgorde):

  • Friesland lease/Bovag Leasefiets

o   Initiatief: Leasefiets; Samenbrengen van vitaliteit en mobiliteit

  • De Nationale Autowasbon

o   Initiatief: De Groene Autowasbon

  • Förch Nederland

o   Initiatief: Eenvoudig concept m.b.t. bereikbaarheid van duurzame producten

  • MEWA Textiel Service B.V.

o   Initiatief: MEWA Bio-Circle; Systeem voor onderdelenreiniging

  • ServiceBook Nederland B.V.

o   Initiatief: Registreert uitgevoerde en toekomstig onderhoud aan personenauto’s

Op 23 juni a.s., tijdens de BBQ (Kijkduin), hét jaarlijkse netwerkevent van Duurzaam Repareren, wijst het aanwezige publiek de winnaar aan. Binnenkort verschijnen de videopresentaties van de genomineerden op de website van Duurzaam Repareren.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.