18 juli 2017

Bijna een week lang hadden de medewerkers van Friesland Lease de beschikking over de 100% elektrische Hyundai Ioniq in een Comfort uitvoering. De elektrische Hyundai werd aan een pittige test onderworpen. De bevindingen? Over het algemeen positief!

Medewerkers van Friesland Lease testen de Hyundai Ioniq Electric

Bijna een week lang hadden de medewerkers van Friesland Lease de beschikking over de 100% elektrische Hyundai Ioniq in een Comfort uitvoering. De elektrische Hyundai werd aan een pittige test onderworpen. De bevindingen? Over het algemeen positief!

Ervaringen

Over smaak van de buitenkant valt te twisten….zo is deze niet echt sportief of revolutionair, maar gebouwd voor een lage luchtweerstand. Van binnen en qua techniek veel enthousiasme. Volgens Tjerk, Teamleider klantenteam: “van binnen prima cockpit en voorzien van alle gemakken. Wat ik heel leuk vind, zijn de flippers aan het stuur waarmee het regeneratieniveau geregeld kan worden”. Ook Edo, Leaseadviseur, is goed te spreken: “de ruimte in de auto is groter dan je in eerste instantie zou verwachten”.

Rij-eigenschappen en de actieradius

Dan de rij-eigenschappen en de actieradius. Volgens de NEDC norm is de actieradius 280 km. Onze EV-expert Marcel, Accountmanager, heeft getest wat het werkelijke verbruik is en dat je tussen de 170 en 220 km met de auto prima moet kunnen rijden. Uiteraard wel afhankelijk van de rijstijl en de temperatuur. Volgens het testteam is de auto makkelijk en soepel te rijden met een goede zit achter het stuur. Gilbert, Manager Privé Lease, vindt de Sport stand het prettigst rijden: “Met name de stabiliteit op de weg is dan beter, maar je hoeft dan niet per sé snel te rijden of op te trekken. Ook voor lange afstanden een prima auto”.
Verder commentaar van het testteam is dat de boordcomputer een realistische opgave van de nog te rijden kilometers weergeeft, de bedieningselementen wat minder solide aanvoelen voor deze prijsklasse, maar dat er zelfs snel geladen kan worden tot 100kW, waarmee de auto is voorbereid op de toekomst.

Privé Lease

Niet alleen zakelijk is de Hyundai Ioniq EV Comfort aantrekkelijk. Ook voor Privé Lease is de auto met slechts € 429 per maand inclusief BTW zeer scherp geprijsd (60 mnd / 10.000 km per jaar). Voor de levering heb je 4 tot 5 maanden geduld nodig, maar dan heb je wel een ruime elektrische gezinsauto.

 

Hyundai-ioniq-frieslandlease

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.