14 februari 2020

Twijfelt u nog om dit jaar de Privé Leaseauto in te ruilen voor een elektrische variant? Het privé leasen van een elektrische auto is wellicht interessanter dan u denkt! Door het leasen vervallen twijfels zoals restwaarde of aanschafwaarde. En hoe zit het met de maandelijkse kosten voor het laden? Wij leggen het graag aan u uit!

Even rekenen: de kosten voor elektrisch (privé) leasen

Twijfelt u nog om dit jaar de Privé Leaseauto in te ruilen voor een elektrische variant? Het privé leasen van een elektrische auto is wellicht interessanter dan u denkt! Door het leasen vervallen twijfels zoals restwaarde of aanschafwaarde. En hoe zit het met de maandelijkse kosten voor het laden? Wij leggen het graag aan u uit!

Wat is (elektrisch) privé leasen?

Privé leasen is met eigen geld een nieuwe of occasion auto leasen. U betaalt een vast maandbedrag, gebaseerd op de jaarlijkse kilometrage, contractduur en de aanschafwaarde plus restwaarde van de auto. De enige kosten die voor uw rekening komen zijn de brandstof- of laadkosten. Onderhoud en reparatie is inclusief. Zo kunt u onbezorgd de weg op!

Record nieuwe elektrische auto’s

In het jaar 2020 wordt een record nieuwe elektrische auto’s op de Nederlandse markt verwacht. En laten daar nou juist modellen tussen zitten die voor Privé Lease erg geschikt zijn! Denk hierbij aan de Skoda Citigo E-IV en Peugeot e-208. Deze auto’s zijn iets lager in de fiscale waarde (gunstig voor de leaseprijs), beschikken over een sterke actieradius én zijn net iets compacter dan de modellen uit 2019. Deze elektrische auto’s zijn op zeer korte termijn al leverbaar bij Friesland Lease Privé!

Even rekenen

Een elektrische auto duur? En wat betaalt u precies per maand, naast het leasetarief door de laadkosten? Een rekenvoorbeeld met de elektrische Peugeot 208-e en de Renault Clio Hatchback (benzine) laat het verschil in maandelijkse brandstof-/laadkosten zien. Beide auto’s hebben een vergelijkbare grootte en uitrustingsniveau. De berekening is gebaseerd op 10.000 km per jaar.

De elektrische Peugeot 208-e

De elektrische Peugeot 208-e is naar verwachting in april leverbaar in Nederland. Deze elektrische auto verbruikt 13.6 kWh per 100 km. We gaan uit van 833 km per maand (10.000 jaarlijkse kilometrage / 12 maanden). Per kWh komen de gemiddelde kosten uit op €0,33*, per maand zijn de laadkosten €37,39.

Het rekenvoorbeeld is gebaseerd op 10% snel laden (circa €0,60), 30% laden via openbare netwerken (€0,40) en 60% laden via het thuisnetwerk.  Bent u in gelegenheid om altijd thuis te laden? Dan vallen de kosten lager uit dan het rekenvoorbeeld.

De Renault Clio Hatchback

De Renault Clio Hatchback verbruikt 4,3 liter benzine op 100 kilometer. De actuele brandstofprijs (februari) ligt op €1,76 per liter. Ook in dit rekenvoorbeeld gaan we uit van 833 km per maand (10.000 jaarlijkse kilometrage / 12 maanden). Met een gemiddelde benzineprijs van €1,76 per liter komen de maandelijkse brandstofkosten op: €63,04.

Conclusie, de laadkosten voor een elektrische auto zijn een stuk lager dan de kosten voor fossiele brandstoffen. Het scheelt circa €25,65 per maand. Elektrisch rijden is dus een stuk voordeliger! Bovendien heeft elektrisch rijden een positieve invloed op uw rijgedrag, is het rijden erg stil én draagt u bij aan een schonere wereld. Meer informatie over elektrisch rijden? Lees het hier!

Elektrisch leasen Privé

Wij helpen u graag op weg

Bent u na het lezen van het artikel geïnteresseerd in een elektrische auto met Privé Lease via Friesland Lease? Of wilt u graag meer informatie? Neem contact op met Friesland Lease Privé via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.