19 februari 2020

Het aantal leasauto’s in Nederland neemt sterk toe. In 2019 reden er meer dan 1 miljoen auto’s in Nederland via een leasecontract – een record. Private lease was met een groei van 45,6 procent voor een groot deel verantwoordelijk voor de totale groei. Dat blijkt uit cijfers van leasebranchevereniging VNA.

Private lease stuwt groei leasevloot

Het aantal leaseauto’s in Nederland neemt sterk toe. In 2019 reden er meer dan 1 miljoen auto’s in Nederland via een leasecontract – een record. Private lease was met een groei van 45,6 procent voor een groot deel verantwoordelijk voor deze totale groei. Dat blijkt uit cijfers van leasebranchevereniging VNA.

188.000 private leaseauto’s

Van de 1 miljoen leaseauto’s in Nederland zijn maar liefst 188.000 auto’s afgesloten met een private leaseconstructie. Dat betekent een groei van ruim 45% ten opzichte van 2017. Het aandeel particulier geleasete auto’s komt daarmee op 15%, in 2017 was dit circa 12%. Ook de totale leasevloot groeide mee, van circa 850 duizend leaseauto’s naar 1 miljoen leaseauto’s eind 2018. In 2019 groeide dit aantal nog verder door, met als eindresultaat: 740.000 zakelijke leaseauto’s, 188.000 private leaseauto’s en 200.000 bestelwagens met een leaseconstructie.

Toename Nederlands wagenpark én autoleasesector

Volgens brancheorganisatie VNA groeit zowel de private- als zakelijke leasesector ontzettend hard. In 2019 is 53% van de ruim 107.000 elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark een leaseauto. Niet alleen de totale leasesector groeit, ook het Nederlandse wagenpark is toegenomen. Het totale Nederlandse wagenpark groeide in 2019 naar 9,54 miljoen voertuigen. Dat is een groei van 1,8%.

Renate Hemerik, voorzitter VNA, is gelukkig met de groeicijfers. “De autoleasesector staat er goed voor. Er is veel groei in alle segmenten en de sector bereidt zich voor op een volgende stap in ontwikkeling naar bredere mobiliteit. Kijk wat er gaande is op het gebied van fietslease en de mogelijkheden die de roep om denken in mobiliteitsoplossingen met zich meebrengt. Waar onze sector goed is voor meer dan vijftig procent van alle nieuwverkoop in Nederland, zijn we een belangrijke schakel naar een groener, zuiniger, slimmer én veiliger Nederlands wagenpark. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ook in de toekomst een belangrijke schakel zijn voor wat betreft de invulling van integrale en duurzame mobiliteit.”

Private leaseauto

Wij helpen u graag op weg

Overweegt u ook een Privé leaseauto? Bekijk het aanbod Privé leaseauto’s of neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier voor meer informatie en de mogelijkheden. Wij helpen u graag op weg!

Bron: Fleet-mobility & VNA

 

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.