17 september 2020

Op uitnodiging van Jelle Talsma waren twee Friesland Lease Lease Adviseurs, Inne van der Meulen en Jeroen Louwsma, aanwezig bij de Nederlandse introductie van de Fiat 500e. De eerste indruk? Een compacte elektrische auto met unieke details. Voor de La Prima – wat zich laat vertalen als ‘de eerste’ – levert Fiat drie verschillende kleuren: Celestial Blue, Mineral Grey en Ocean Green. Ook net zo nieuwsgierig als Inne van der Meulen en Jeroen Louwsma? Lees snel verder!

De nieuwe Fiat 500e La Prima: het gezicht van morgen

Op uitnodiging van Jelle Talsma was Friesland Lease Lease Privé Adviseur, Jeroen Louwsma, aanwezig bij de Nederlandse introductie van de Fiat 500e. De eerste indruk? Een compacte elektrische auto met unieke details. Voor de La Prima – wat zich laat vertalen als ‘de eerste’ – levert Fiat drie verschillende kleuren: Celestial Blue, Mineral Grey en Ocean Green. Ook net zo nieuwsgierig als Inne van der Meulen en Jeroen Louwsma? Lees snel verder!

Unieke details

”Met z’n grappige details is de Fiat 500e  een leuke auto. Het dashboard is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze Fiat is groter, breder en hoger dan de huidige 500 serie,” begint Jeroen Louwsma enthousiast te vertellen bij terugkomst van de Fiat 500e introductie. ”Zoals dat hoort tegenwoordig, komt er van een nieuwe elektrische auto eerst een zogeheten ‘launch edition’; een wat meer uitgebreide versie, die vaak in beperkte oplage op de markt komt. Van de Fiat 500 was dat de La Prima Cabriolet, maar die is zo goed als uitverkocht. Dus komt Fiat met de 500 La Prima Hatchback, waarvan eveneens slechts 500 exemplaren zijn gebouwd.”

De Fiat 500e heeft veel features zoals Adaptive Cruise Control, achteruitrijcamera, verkeersbordherkenning, 360 graden camera. Maar ook qua connectiviteit heeft Fiat niet stilgezeten. Het splinternieuwe infotainmentsysteem is voorzien van een 10.25-inch display met smartphone interface, draadloze Smartphone lader, Apple Carplay, Android Auto en de “Fiat all-inn” App voor controle op afstand van onder andere de navigatie, het vinden van laadpunten en de acculading.

Bereik van maximaal 320 kilometer

De elektromotor van de Fiat 500 is 118 pk sterk en brengt de Fiat 500e in 9,0 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid van de 500 is begrensd op 150 km/u. ”En dan is 320 km WLTP ook nog eens een uitstekend voor een compacte, elektrische auto. Maar ook dan is het een plus als de batterij vlot opgeladen kan worden. Dat is het geval, met een snelheid van 85 kW bij een accucapaciteit van 42 kWh. Concreet betekent dit dat u bij een snellaadpunt in 5 minuten 50 extra kilometers kunt ’tanken’, in 35 minuten zit de accu weer 80 procent vol,” zo vertelt Jeroen Louwsma.

Wij helpen u graag op weg

Kortom, Jeroen is enthousiast! U ook? De Fiat 500 La Prima Hatchback is dit najaar te bewonderen bij de Nederlandse autodealer. Bovendien profiteert u ook in 2021 van de SEPP (Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren) met een subsidie tot 4.000 euro voor elektrisch (privé) rijden. Lees meer over de SEPP. Stapt u ook in de nieuwe Fiat 500e La Prima via Friesland Lease Privé? Neem contact op met Team Friesland Lease Privé of vul vrijblijvend een offerte aanvraag in. Wij helpen u graag op weg!

 

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.