Aandacht voor uw banden zorgt voor veel rijplezier. Laat daarom tijdig uw banden vervangen én maak gebruik van de winterbandenregeling van Friesland Lease. Levering, montage en opslag wordt voor u geregeld. Wel zo makkelijk!

Banden

Aandacht voor uw autobanden zorgt voor veel rijplezier. Laat daarom tijdig uw banden vervangen én maak gebruik van de winterbandenregeling van Friesland Lease. Levering, montage en opslag wordt voor u geregeld. Wel zo makkelijk!

Bandenregeling

Friesland Lease maakt alleen maar gebruik van A-merk autobanden. Deze voldoen aan hoge kwaliteitseisen en goed scoren op bandentests. Zo bent u verzekerd van een goede bandenkwaliteit, wat gunstig is voor de rijervaring! Tijdens het periodiek onderhoud controleert de merkdealer de profieldiepte en bandenspanning. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om met goede banden (voldoende bandenspanning en profieldiepte) te rijden. Blijkt dat de autobanden toe zijn aan vervanging tijdens een onderhoudsbeurt? De betreffende merkdealer of bandenspecialist neemt contact op met Friesland Lease voor vervanging. Zo bent u ontzorgd en kunt u weer snel en veilig de weg op!

Onderhoud nodig aan de autobanden van de leaseauto buiten de periodieke onderhoudsbeurt? Friesland Lease werkt samen met een aantal (landelijke) bandenspecialisten. U kunt er zelf voor kiezen om de bandenwissel door een bandenspecialist of merkdealer te laten uitvoeren. Maak eenvoudig een afspraak wanneer het u past voor de bandenwissel met een bandenspecialist via onderstaande informatie:

 • Euromaster
  Maak online een afspraak of bel met de klantenservice via (+31) (0)88 – 00 65 600
  Meer informatie over Euromaster? Kijk hier.
 • Profile Tyrecenter
  Maak online een afspraak of bel met de klantenservice via (+31) (0)900 – 77 63 453
  Meer informatie over Profile Tyrecenter? Kijk hier.

Tips

Het belang van rijden met goede autobanden (met voldoende bandenspanning en profieldiepte) is groot! Deze voorkomen lek rijden, zorgen voor voldoende contactoppervlak met het wegdek en geven grip. Wat kunt u zelf doen om de banden van uw leaseauto goed te onderhouden? Friesland Lease geeft graag een paar tips!

 1. Gebruik geen reinigingsmiddelen voor de banden waarin oliën of oplosmiddelen in verwerkt zijn. Dit kan mogelijk het rubber van de autobanden aantasten.
 2. Problemen met remmen of de ophanging van de leaseauto vertalen zich door in problemen met de autobanden. Controleer regelmatig of de band gelijkmatig slijt. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met de bandenspecialist of merkdealer.
 3. Heeft u de mogelijkheid om de leaseauto overdekt te parkeren? UV-straling heeft invloed op de levensduur van het rubber. Parkeer de leaseauto (indien mogelijk) binnen. Dit verlengt de levensduur van de banden.