Ruitschade

Ruitschade kan voorkomen door diverse oorzaken en is er in veel verschillende vormen en maten. Van een sterretje in het voorruit tot een kapot geslagen autoruit. Het heeft impact op uw veiligheid, onderneem daarom direct actie om de schade te verhelpen. Friesland Lease legt u graag uit wat te doen bij ruitschade. Zo kunt u snel en veilig weer de weg op!

Wat te doen bij ruitschade?

U heeft ruitschade. Wat nu? Men spreekt van een ‘sterretje’ wanneer de breuk of barst niet groter is dan 3 centimeter (2 euro muntstuk). Een sterretje in het raam is vaak te herkennen aan kleine haarscheurtjes. Met speciale hars kan een sterretje meestal snel en goed gerepareerd worden. Ook met een klein sterretje in het raam is het noodzaak om snel een afspraak te maken met een ruitschade-expert. Deze relatief kleine schade kan door weggebruik een grote barst worden. Is de ster groter dan 3 centimeter? Dan spreken we van een barst of breuk. In deze gevallen moet het gehele autoruit worden vervangen.

Partners van Friesland Lease

Voor het herstellen van de ruitschade is het niet nodig om een schadeformulier in te vullen. Bij ruitschade kunt u direct contact opnemen met één van de ruitschade-experts van Friesland Lease. Alle experts hebben een 24/7 pechdienst, zo kunt u altijd melding maken van de schade.

 • Carglass
  Maak online een afspraak of bel met de klantenservice via (+31) (0)88 – 04 04 406
  Meer informatie over Carglass? Kijk hier.
 • 123ruit.nl
  Maak online een afspraak of bel met de klantenservice via (+31) (0)88 – 18 50 500
  Meer informatie over 123ruit.nl? Kijk hier.
 • Autotaalglas
  Maak online een afspraak of bel met de klantenservice via (+31) (0)80 00 828
  Meer informatie over Autotaalglas? Kijk hier.

Gebruik onderstaande kaart om een ruitschade-expert bij u in de buurt te vinden en plan een afspraak in wanneer het voor u past.

Tips! Hoe voorkomt u ruitschade?

Ruitschade is erg vervelend. Voorkom een sterretje, breuk of barst met onderstaande tips!

 1. Houd voldoende afstand. Het profiel in de banden van weggebruikers voor u kunnen steentjes doen opspatten.
 2. Let op bij grote spullen in de kofferruimte, zoals een kinderwagen of boodschappen. Roekeloos de achterklep dichtslaan kan een hoop ongemak aan het achterruit veroorzaken!
 3. Een klein sterretje in uw autoruit? Maak direct een afspraak met de ruitschade-expert. Een beschadigd autoruit is kwetsbaar voor een (grote) barst of breuk.