Wanneer u privé een auto wilt leasen, wilt u niet voor verassingen komen te staan. U wilt weten waar u aan toe bent, welke zaken u los kunt laten en wie alles voor u regelt. Wij leggen graag uit wat private lease via Friesland Lease inhoud.

Zo werkt het

Met Privé Lease kunt u voor een vast bedrag per maand een auto gebruiken, zonder deze zelf aan te schaffen. In het vaste maandbedrag zijn bijna alle kosten opgenomen, alleen de brandstof en de mogelijke verkeersboetes komen voor uw eigen rekening.

De voordelen van privé leasen:

 • Geen hoge aanschafkosten
 • Makkelijk wisselen van auto
 • Schade (deels) vergoed
 • Altijd een auto, ook bij onderhoud
 • Geen onderhoudskosten (voor u)

De belangrijkste reden om een auto te leasen is, dat u zowel in het gebruik als financieel weet waar u aan toe bent!

Privé lease bij Friesland Lease

Wilt u zich geen zorgen maken over onderhoud, reparaties, APK keuringen etc.? Dan is privé lease bij FrieslandLease de meest zorgeloze manier om een auto te bezitten. Wij geloven in eerlijke prijzen en de beste service. Dit ziet u terug in:

Onze flexibele voorwaarden:

+ Persoonlijk advies van onze privé lease specialisten.
+ Vast aantrekkelijk maandbedrag, dus geen grote investering.
+ Transparante voorwaarden met passende looptijd.
+ Alle autokosten inbegrepen, alleen tanken betaalt u apart.
+ Kosteloos opzegbaar bij overlijden; bij scheiding en ontslag kosteloos opzegbaar mogelijk
+ Eerste recht van koop.

Alle voorwaarden

Private lease keurmerk

Wij voldoen aan de hoogste eisen en dragen daarom het private lease keurmerk. Benieuwd wat dat is? Bekijk de video!

De eerste stap zetten

Is altijd even spannend! Zeker ook wanneer u een nieuwe auto wilt uitkiezen. Waar begint u, en wat is mogelijk met uw budget? We leggen u per situatie uit hoe we u kunnen helpen:

Ik heb nog geen auto gekozen

Om dit allemaal wat makkelijker te maken hebben we een selectie van ons aanbod digitaal klaar staan. Zo kunt u precies bekijken welke opties er zijn.

Bekijk ons aanbod

Ik kan niet kiezen

Dat kan de beste overkomen! Niet iedereen heeft de tijd, kennis of interesse in het zelf uitzoeken van een auto. Vraag een offerte aan, omschrijf uw wensen, en wij sturen u zo snel mogelijk ons advies! Goed om te weten: wij zijn niet afhankelijk van leveranciers en geven dus altijd onafhankelijk advies.

Offerte aanvragen

Ik weet precies wat ik wil

Mooi! Want dan kunnen wij dit voor u regelen, ook als uw voorkeur op dit moment niet beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat wij afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van de auto, en dat dit af kan wijken van onze normale levertijd. Uiteraard is het in zo’n geval mogelijk om in de tussentijd een vergelijkbare auto te leasen!

Neem contact op

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Heb je een auto gekozen, een advies gekregen, of heeft u een auto op het oog? Zodra u contact met ons hebt opgenomen zullen we samen met u de volgende stappen doorlopen:

 1. We helpen u met een advies (optioneel)
 2. We bespreken de contractopzet (leasevorm)
 3. We doen een kredietcheck (wettelijk verplicht)
 4. We maken een voorstel op maat
 5. Akkoord? Dan komen we de auto thuis brengen
 6. U heeft daarna nog 14 dagen bedenktijd

Hoe werkt privé lease in de praktijk?

Wanneer uw auto eenmaal in gebruik is kunt u deze zo vaak gebruiken als u wilt. U betaalt enkel voor de brandstof, en voor het maandelijkse leasecontract. Is er schade? Dan kunt u ons schadeformulier downloaden om de schade te melden. We regelen dan zo snel mogelijk vervanging en behandelen de schade met u en andere betrokkenen.

Na de leasetermijn

Als uw leasetermijn is afgelopen kunt u kiezen om een nieuwe auto te leasen, het bestaande contract te verlengen of om te stoppen met leasen. Onze leasetermijn is doorgaans minimaal 12 maanden, maar in overleg zijn er ook andere opties mogelijk.

Tijdens uw vakantie

Het is ook mogelijk om tijdens uw vakantie tijdelijk een andere auto te leasen, bijvoorbeeld een auto met meer ruimte, of een alternatief die beter geschikt is voor ander terrein. Uiteraard moeten wij dit wel op tijd weten, zodat we de auto voor u apart kunnen houden in deze periode!

Meer weten over privé lease?

We vertellen u graag meer! Neem contact op met onze collega’s, zij helpen u graag verder.

Neem contact op