Van der Heide is in 100 jaar groot geworden in Kollum.

Een eeuw geleden was Van der Heide de lokale fietsenmaker die ook boerderijen in de omgeving voorzag van bliksembeveiliging. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op het gebied van bliksembeveiliging, inspecties en opleidingen. Een positie die van der Heide wil behouden en verder uitbouwen. Om strategische redenen is daarom gekozen om Kollum te verlaten.

Sinds korte tijd is het bedrijf gevestigd aan de Lange West in Drachten, vlak om de hoek bij Friesland Lease. In 2004 bracht de heer K. de Jager, Purchase Manager bij de Van der Heide Groep, de eerste auto onder bij Friesland Lease. En het was niet zomaar een auto. Het betrof een Nissan Pick Up 2.5DI King Cab 4WD. Inmiddels is het wagenpark gegroeid naar ruim 50 auto’s.

Friesland Lease is een belangrijke partner in mobiliteit en er is een uitstekende relatie opgebouwd gebaseerd op de volgende kernwaarden; -Een platte organisatie met korte overlegstructuren -Efficiënte en snelle communicatielijnen met binnendienst, accountmanagers en directie  -Meedenken en doen op het gebied van kosten, functionaliteit en duurzaamheid  -Scherpe inkoop en prijsstelling Op de foto Purchasemanager Klaas de Jager, die na 30 jaar Kollum, nu vanuit Drachten de zaken regelt, met Accountmanager Sipke van der Ploeg. Beide heren hopen de samenwerking nog lang voort te zetten.