verkeersregels, eisen en tips Europese landen

De meeste verkeersregels en eisen aan je auto zijn in alle Europese landen hetzelfde. Toch zijn er enkele verschillen. De BOVAG heeft de belangrijkste verschillen uitgezocht voor de grote vakantielanden.

Tips voor bijna alle landen

Gevarendriehoek
In vrijwel alle Europese vakantielanden is een gevarendriehoek verplicht.

Verbanddoos en brandblusser
Een verbanddoos is in veel Europese vakantielanden verplicht. Formeel gelden deze verplichtingen vaak niet voor buitenlandse automobilisten, maar niet elke agent is daarvan op de hoogte.

Radardetectie
Het gebruik en in bezit hebben van radardetectie-apparatuur is in alle Europese landen verboden.

Namen benzine en diesel
De benaming van brandstoffen kan verschillen van land tot land. In Tsjechië heet Euro95 bijvoorbeeld Natural95, diesel kan als ‘Mazot’ op de pomp worden weergegeven en in Oostenrijk heet Euro95 juist ‘Super’. Bekijk daarom de Brandstofwijzer voor je op reis gaat.

LPG
Vrijwel elk land heeft een eigen systeem voor LPG-stations, waardoor het vulpistool niet past op een ‘Nederlandse’ auto. Neem dan ook verschillende opzetstukken mee op reis, aangezien die ter plekke vaak niet verkrijgbaar zijn.

Bril
In onder andere Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is het verplicht voor bril- of contactlensdragers om een reservebril in de auto te hebben.

Voor meer informatie per vakantieland, bekijk de website RTL Nieuws