Schade rijden is al vervelend genoeg! Meld nu gemakkelijk en snel uw schade door de onderstaande informatie te nemen. Friesland Lease zal de schademelding in behandeling nemen en helpt u graag weer op weg!

Schade melden

Schade rijden is al vervelend genoeg! Meld nu gemakkelijk en snel uw schade door de onderstaande informatie door te nemen. Friesland Lease zal de schademelding in behandeling nemen en helpt u graag weer op weg!

Uw schademelding doorgeven

Heeft u schade aan de leaseauto? Kies uit de onderstaande drie mogelijkheden om een melding te maken van de eenzijdige – of tweezijdige schade. Friesland Lease zorgt ervoor dat uw schademelding wordt afgehandeld.

Schade melden via het internet
Vul het online schadeformulier in (alleen van toepassing bij eenzijdige schade).

Schade melden via de smartphone
De Friesland Lease App is beschikbaar voor alle leaserijders en wagenparkbeheerders van Friesland Lease. De App biedt u de mogelijkheid om onder andere uw persoonlijke gegevens, autogegevens en bekeuringen, brandstofverbruik en CO2-uitstoot in te zien. Ook kunt u via de App schade melden en snel schakelen met de hulpdienst. Download de (gratis) Friesland Lease App om melding te maken van uw schade via de onderstaande buttons. Google Play voor Android besturingssystemen en App Store voor Apple besturingssystemen.

Get in on Google Play On the App Store button

Telefonisch schade melden
De Friesland Lease pechhulp service staat 24/7 voor u klaar via het telefoonnummer: (0512) 38 40 60.

Bij tweezijdige schade

Een tweezijdige schade is van toepassing wanneer u én de tegenpartij beide schade hebben gereden. Bij een tweezijdige schade is het belangrijk dat u samen met de tegenpartij een Europees schadeaangifteformulier invult. Volg het onderstaande stappenplan en Friesland Lease neemt de afhandeling van de schademelding van u over.

 1. Vul het Europees schadeaangifteformulier in (Nederlandse versie of Engelse versie). Zorg ervoor dat alle betrokken partijen het schadeaangifteformulier invullen en ondertekenen.
 2. Stuur het ingevulde formulier op naar Friesland Lease t.a.v. de afdeling Schade.
  Friesland Lease
  T.a.v. Afdeling Schade
  Postbus 725
  9200 AS Drachten.
 3. Liever online? Maak een scan van het ingevulde en ondertekende formulier en verstuur deze naar schade@frieslandlease.nl

Tip!

Is er sprake van een tweezijdig ongeval? Maak een aantal duidelijke foto’s van de situatie, kenteken van de tegenpartij én de schade. Deze foto’s kunnen helpen als bewijsmateriaal bij het afhandelen van de schademelding.

Hulp bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen door het verkeersongeval? U kunt contact opnemen met Sincerus Letselschade. Zij behartigen kosteloos uw belangen, houden rekening met uw privacy en onderzoeken of u recht heeft op een schadevergoeding.
Website          www.sincerusletselschade.nl
E-mail             
info@sincerusletselschade.nl
Telefoon         
(085) 760 60 13