Privé leasen

Keurmerk Private Lease

Bij Friesland Lease begrijpen we dat het leasen van een auto een belangrijke beslissing is. U wilt er zeker van zijn dat u in zee gaat met een betrouwbare en transparante leasemaatschappij. Daarom zijn we er trots op dat we het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen om consumenten te beschermen en te voorzien van heldere voorwaarden bij het leasen van een auto. Het keurmerk wordt toegekend aan leasemaatschappijen die voldoen aan strenge eisen op het gebied van onder andere kwaliteit, service, voorwaarden en betrouwbaarheid.

Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease is een initiatief van de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk is in het leven geroepen om consumenten te beschermen tegen onredelijke voorwaarden en onvoorziene kosten bij het leasen van een auto. Het doel is om transparantie, eerlijke voorwaarden en zekerheid te bieden aan consumenten die een private leasecontract aangaan.

5 zekerheden van Keurmerk private lease: 1. Eerlijke voorwaarden 2. Compleet product 3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten 4. 14 dagen bedenktijd 5. Zekerheid bij klachten

Wat zijn de voordelen van het Keurmerk Private Lease?

 1. Eerlijke voorwaarden:
  Het Keurmerk Private Lease zorgt ervoor dat de leasecontracten eerlijke en evenwichtige voorwaarden bevatten, die zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond. Dit betekent dat u als consument kunt vertrouwen op transparante en redelijke contractvoorwaarden die uw rechten en belangen beschermen.
 2. Compleet product:
  Het keurmerk garandeert dat het leasecontract een compleet product is, inclusief alle essentiële zaken die nodig zijn voor zorgeloos leasen. Denk hierbij aan verzekeringen, onderhoud, reparaties, pechhulp en vervangend vervoer. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte kosten of regelwerk, alles is inbegrepen.
 3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten:
  Het Keurmerk Private Lease waarborgt dat het leasecontract aansluit bij uw financiële mogelijkheden. Voordat u het contract afsluit, wordt er een financiële check uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de maandelijkse leasetermijnen passen bij uw budget. Op deze manier wordt voorkomen dat u financieel overbelast raakt.
 4. 14 dagen bedenktijd:
  Het keurmerk biedt u als consument de mogelijkheid om binnen 14 dagen na het afsluiten van het leasecontract kosteloos te annuleren. Dit geeft u de vrijheid om uw beslissing te heroverwegen en ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met uw keuze.
 5. Geschilbemiddeling:
  Mocht er onverhoopt een geschil ontstaan tussen u en de leasemaatschappij, dan biedt het Keurmerk Private Lease een onafhankelijke geschillen bemiddelingsservice aan. Deze service zorgt voor een eerlijke en transparante afhandeling van geschillen, waarbij beide partijen gehoord worden en er naar een passende oplossing wordt gezocht.