Privé leasen

Zo werkt het

Met privé lease kunt u voor een vast bedrag per maand een auto gebruiken, zonder deze zelf aan te schaffen. In het vaste maandbedrag zijn bijna alle kosten opgenomen, alleen de brandstof en de mogelijke verkeersboetes komen voor uw eigen rekening.

Voorraad De kleine lettertjes

1. De eerste stap zetten

Is altijd even spannend! Zeker ook wanneer u een nieuwe auto wilt uitkiezen. Waar begint u en wat is mogelijk met uw budget? We leggen u per situatie uit hoe we u kunnen helpen.

Ik heb nog geen auto gekozen

Om dit allemaal wat makkelijker te maken hebben we een selectie van ons aanbod digitaal klaar staan. Zo kunt u precies bekijken welke opties er zijn.

Ik kan niet kiezen

Dat kan de beste overkomen! Niet iedereen heeft de tijd, kennis of interesse in het zelf uitzoeken van een auto. Vraag een offerte aan, omschrijf uw wensen en wij sturen u zo snel mogelijk ons advies!

“Goed om te weten: wij zijn niet afhankelijk van leveranciers en geven dus altijd onafhankelijk advies.”

2.Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Heeft u een auto gekozen, een advies gekregen, of heeft u een auto op het oog? Zodra u contact met ons hebt opgenomen zullen we samen met u de volgende stappen doorlopen:

  1. We helpen u met een advies (optioneel)
  2. We bespreken de contractopzet (leasevorm)
  3. We doen een kredietcheck (wettelijk verplicht)
  4. We maken een voorstel op maat
  5. Ondertekening van het leasecontract
  6. U heeft daarna nog 14 dagen bedenktijd
  7. Akkoord? Dan komen we de auto thuis brengen

3. Hoe werkt privé lease in de praktijk?

Wanneer uw auto eenmaal in gebruik is kunt u deze zo vaak gebruiken als u wilt. U betaalt enkel voor de brandstof en voor het maandelijkse leasecontract. Is er schade? Dan kunt u ons de gemaakte schade melden, zodat wij de schade kunnen behandelen en vervangend vervoer kunnen regelen.

4. Na het leasetermijn

Als uw leasetermijn is afgelopen kunt u kiezen om een nieuwe auto te leasen, het bestaande contract te verlengen of om te stoppen met leasen. Onze leasetermijn is doorgaans minimaal 12 maanden, maar in overleg zijn er ook andere opties mogelijk.

Is privé lease BKR geregistreerd?

Bij privé lease kan een BKR-registratie van invloed zijn op uw financiële situatie. Een BKR-registratie wordt gemaakt wanneer u een leasecontract afsluit met een looptijd van langer dan één maand met een waarde van meer dan €250. Dit betekent dat ieder leasecontract wordt geregistreerd. Deze registratie wordt opgenomen in het register van Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Het hebben van een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor uw maximale leencapaciteit en kan van invloed zijn op de mogelijkheid om andere leningen of hypotheken af te sluiten.

Privé lease en hypotheek

De BKR-registratie van een leasecontract kan gevolgen hebben voor uw andere leningen, zoals een hypotheek of persoonlijk krediet, omdat het wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting. Hoewel het geregistreerde bedrag relatief klein is in vergelijking met een hypotheek, kan het nog steeds invloed hebben.

Wanneer u ervoor kiest om eerst een privé leaseauto te nemen en daarna een huis te kopen, kan dit een aanzienlijke impact hebben op het maximaal te lenen hypotheekbedrag. In de volgorde van eerst een hypotheek afsluiten en vervolgens een privé leaseauto nemen, ontstaat over het algemeen geen probleem. Als het kopen van een huis ook op uw planning staat, is het verstandig om dit aspect grondig te bespreken met uw hypotheek- of financieel adviseur. Zij kunnen u advies geven over hoe de BKR-registratie van invloed kan zijn op uw leencapaciteit en welke stappen u kunt nemen om eventuele negatieve gevolgen te minimaliseren.

Berekening BKR-registratie

De berekening voor de BKR-registratie is als volgt:

Leasetermijn in maanden X termijnbedrag = totale BKR-registratie 

U heeft bijvoorbeeld gekozen voor de Kia Picanto die u leaset voor 60 maanden (vijf jaar) van €300,- per maand dan registreert het BKR het bedrag van €18.000,- (60 maanden X €300,-).