Beste (prive) leasemaatschappij van Nederland 2023

Op 8 december zijn wij, wederom in de prijzen gevallen binnen de verkiezing van Vereniging Zakelijke Rijders. Met de confetti nog in onze jas nemen we met trots 2 bekers mee naar Drachten. Dat allemaal dankzij u, onze trouwe klant.

Trots

“Wij zijn ontzettend trots” is de eerste reactie van Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease. “Jaar op jaar zitten wij bij de top van de Nederlandse autoleasemaatschappijen. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers.”

De uitslag van de verkiezing:

1e prijs privé lease: (8,7)
2e prijs zakelijke rijders (8,1)
2e prijs innovatie award

Jaarlijks onderzoek

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven duizenden leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders in heel Nederland hun mening over de betreffende leasemaatschappij. Daarbij wordt er naar verschillende onderdelen gekeken, waaronder: communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie.

Meer over de verkiezing is te lezen op de site van VZR

Meer lezen...

Actief Media

 

ISO27001

Als eerste leasemaatschappij in Nederland heeft Friesland Lease de wereldwijde ISO27001 certificering weten te behalen. Beveiliging van gegevens stond altijd al hoog op de prioriteitenlijst van Friesland Lease en wordt door het behalen van het certificaat extra onderstreept.

ISO27001

De ISO27001 certificering geeft aan dat een onderneming haar managementsystemen goed op orde heeft en zodanig heeft ingericht dat de beveiligingsrisico’s geminimaliseerd worden. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de IT-systemen, maar ook naar de processen en de vertrouwelijkheid bij het verwerken van de gegevens. Ruim twee jaar is Friesland Lease bezig geweest om de beveiliging verder te verbeteren om te kunnen voldoen aan de normen van deze certificering.

 

1e en 2e plaats, Beste Leasemaatschappij van 2022

And the winner is…

Het was een spannende middag in Utrecht bij de uitreikingen van de titel voor beste leasemaatschappij van 2022. Wij zijn trots dat wij ook dit jaar weer in de prijzen vallen en twee mooie bekers in ontvangst mogen nemen. Een mooie 8.8 vanuit de private-leaserijders en 8.4 vanuit de zakelijke-leaserijders brachten ons het zilverwaar in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappij. Vorig jaar scoorde Friesland Lease een 8,0 vanuit de leaserijders, een 8,5 vanuit de wagenparkbeheerders en ook vanuit de private-leaserijders kregen wij een 8,5.

“We zijn hier natuurlijk super trots op! Voor ons was het een jaar waar we intern veel stappen hebben gemaakt, waaronder een digitale transitie van ons leasesysteem, dus dan is het ontvangen van twee titels ontzettend mooi.” aldus Jan Baljeu.

U bedankt!

Wij zijn ontzettend trots op het winnen van deze twee prachtige titels. Een groot ‘bedankt’ voor alle betrokkenen en iedereen die de waardering en het vertrouwen in Friesland Lease heeft uitgesproken. Op naar nog meer duurzame, innovatieve en vitale mobiliteit!

Beste leasemaatschappij van 2021

Friesland Lease wint 3 titels voor Beste Leasemaatschappij van Nederland 2021!

De uitkomsten van een grootschalig tevredenheidsonderzoek onder leaserijders zijn dinsdagavond 8 december bekend gemaakt tijdens een livestream vanuit Amsterdam. De bijbehorende Awards zijn uitgereikt aan live aanwezige winnaars. Wij zijn trots! Friesland Lease mag de titel ‘Beste Leasemaatschappij van Nederland’ in de categorie middel tot klein voor een derde keer op rij prolongeren met maar liefst drie verschillende titels. 

Jaarlijks tevredenheidsonderzoek

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven 5.321 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over de betreffende leasemaatschappij. Leaserijders gaven het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,5 en de private-leaserijders zelfs een 8,5. Alle cijfers zijn hoger dan die van 2019. Ook de gemiddelde NPS is met 25 punten hoger dan die van vorig jaar. Een mooi compliment voor alle deelnemende leasemaatschappijen!

De leaserijders en wagenparkbeheerders waarderen de leasemaatschappij op verschillende onderdelen, onder andere communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Deze onderdelen in combinatie met de NPS en het rapportcijfer bepalen de eindscore van de leasemaatschappij.

Tevredenheid leaserijders

Friesland Lease wint de titel Beste Leasemaatschappij van Nederland 2021 in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen met een rapportcijfer 8,4. Wittebrug Lease claimt de tweede plaats en Wagenplan kan zich de derde plaats toe-eigenen. In de categorie Grote leasemaatschappijen wint ALD Automotive de titel voor Beste Leasemaatschappij van Nederland met een rapportcijfer 8.2 en een totaalscore van 528 punten. Alphabet Nederland neemt de tweede positie in en Arval claimt de derde plek.

Tevredenheid Wagenparkbeheerders

Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen is WagenPlan met een rapportcijfer 8,9. Friesland Lease neemt de tweede plaats in en Wittebrug staat op de derde tree. Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen is Arval met een rapportcijfer 8,7. Athlon neemt met trots de tweede plaats in en Alphabet Nederland claimt de derde plaats.

Tevredenheid Private Lease-rijders

Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,8. De tweede plaats heeft Friesland Lease gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats. VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en Private-leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS scores. Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”

Wij helpen u graag op weg!

Friesland Lease is ontzettend trots op het winnen van deze drie prachtige titels waarbij we voor een vierde keer op een rij de titel Beste Leasemaatschappij van Nederland mogen verlengen. Een groot ‘bedankt’ voor alle betrokkenen en iedereen die de waardering en het vertrouwen in Friesland Lease heeft uitgesproken. Op naar nog meer duurzame, innovatieve en vitale mobiliteit! Heeft u naar aanleiding van het persbericht nog vragen aan ons? Neem contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!

Friese onderneming van het jaar 2020

De jury roemt het bedrijf omdat het de noodzaak begrijpt tot een nieuwe positionering, denkt in mobiliteit, duurzaamheid en weg blijft van het korte termijn denken. Met deze visie heeft Friesland Lease de goede positie gecreëerd om keuzes te kunnen maken in nieuwe economische modellen.

Finalisten

De andere twee finalisten Oreel Groep uit Hallum en Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een vitaliteitsscan en een financiële scan. Alle finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door hen bevraagd. Tijdens de halve finale in maart haalden drie genomineerden de finalestrijd niet. Deze zes halve finalisten bleven over uit een longlist van ruim 100 bedrijven.

Online finale

Dit jaar was het de eerste keer dat de finale online plaatsvond. In het bedrijfspand van PlusNauta te Sneek waren twee studio’s gebouwd. In de ene presenteerde Roelof Lousma de voorbeschouwing. De presentatie van de finale was in handen van Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma. Daarnaast waren er drie studenten van de opleiding communicatie van NHL Stenden op locatie bij de drie finalisten aanwezig. ‘Zodoende maakten we bijna 2 uren live televisie vanaf 5 verschillende locaties’, aldus producent Bram Nauta. ‘Dat was best spannend in de voorbereiding maar met dank aan het hele team zijn we trots op het resultaat’. De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2020 bestond uit juryvoorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân, Jennifer Westers (onderneemt in WestCord Hotels), René de Heij (onderneemt in Probo) en Nic Bakker (onderneemt in Bakker Transport & Warehousing en winnaar in 2019). Heeft u de uitzending gemist en wilt u nog even terugkijken? Dan kan via www.liveplusonline.nl/vfo2020

Friesland Lease is méér dan trots!

Het traject van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020 is een intensief en leerzaam traject. ”Mobiliteit kan schoner en wat is nou schoner dan fietsen?” Toen Friesland Lease het idee voor Leasefiets introduceerde, werden wij best eens uitgelachen,” vertelt Jan Baljeu. Friesland Lease is inderdaad ‘een beetje anders dan anderen,’ maar bovenal: een pionier op het gebied van het aanbieden van duurzame alternatieven voor mobiliteit. ”Dat de vakjury van VFOJ benadrukt dat het constant nadenken en inspelen op de toekomst onderdeel is geworden van het Friesland Lease DNA en we in tijden van Corona laten zien hoe wendbaar wij zijn, maakt ons wel extra trots,” aldus Jan. Friesland Lease is méér dan trots op de prachtige titel Friese Onderneming van het Jaar 2020!

Friesland Lease wil alle betrokkenen ontzettend bedanken voor alle support en felicitaties. Het is prachtig om te zien hoe iedereen – onze medewerkers, klanten, partners en gesponsorden mee leven met het hele traject van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020!

Wij helpen u graag op weg

Wilt u meer informatie over Verkiezing Friese Onderneming? Neem een kijkje op de website van VFOJ. Of heeft u nog vragen over het artikel aan Friesland Lease? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

MVO Prestatieladder niveau 3

MVO-Prestatieladder niveau 3 behaald

Friesland Lease heeft zich ook in 2020 succesvol gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder niveau 3! Met deze certificering is ons duurzaamheidsbeleid verder geconcretiseerd, waardoor wij nog beter in staat zijn dit richting onze relaties te vertalen.

Duurzaam beleid

Friesland Lease zet zich in voor een duurzaam beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier, in samenwerking met haar klanten en stakeholders, met als doel een duurzaam en economisch gezonde onderneming te zijn met een goed toekomstperspectief. Wij beseffen dat het vinden van een balans tussen een economisch gezonde bedrijfsvoering en het ondernemen met het oog voor het milieu, toekomstige generaties en ethische en sociale aspecten een positief effect heeft op alle betrokken partijen.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen worden zoveel mogelijk geïntegreerd in het beleid en de dagelijkse bedrijfsvoering. De bedrijfsvoering wordt stap voor stap verder verduurzaamd (People, Planet en Profit).

Lees hier meer over MVO Prestatieladder niveau 3.

Duurzaam werken

Friesland Lease wil onmogelijkheden mogelijk maken, zowel voor haar klanten als voor Friesland Lease zelf en zo bijdragen aan een schonere en gezondere wereld. ‘Mobiliteit kan schoner!’

MVO onderwerpen

Friesland Lease is gestart met de implementatie van een MVO managementsysteem. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de volgende aspecten:

Ten aanzien van het thema People:

 • Het bieden van een prettige, gezonde, vitale en veilige werkomgeving aan medewerkers.
 • Verantwoordelijkheid en ruimte om te ondernemen.
 • Flexibiliteit en transparantie in de organisatie.
 • Waarborgen van privacy van onze klanten, toeleveranciers en medewerkers.

Ten aanzien van het thema Planet:

 • Een actieve bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering door het reduceren van eigen CO2 emissies.
 • Het adviseren m.b.t. verduurzaming van wagenparken van klanten d.m.v. een verbintenis met Cleaner Car Contract (een initiatief van Stichting Natuur en Milieu).
 • Het aanbieden van verschillende programma’s, die de klanten in staat stellen om schoner en goedkoper met mobiliteit om te gaan (o.a. elektrisch rijden, Rij Groen Plan, Dikke Zunigerd Award, groene bandenprogramma, Leasefiets, vakantieauto en Free to Go).

Ten aanzien van het thema Profit:

 • Succesvol implementeren van duurzame verdienmodellen.
 • Ondersteuning van maatschappelijke organisaties, verenigingen en goede doelen (a. Ben’r en Stichting Present).
 • Continue klanttevredenheidsonderzoeken om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de klant en zo onze diensten verder te verbeteren.
 • Wij streven naar partnerships met onze bestaande relaties (indien mogelijk).
 • Het verbinden relaties / leveranciers.

Wij stellen uw reactie zeer op prijs!

Wij nodigen u uit om een reactie te geven! Graag zouden wij van u horen welke MVO onderwerpen wat u betreft onze prioriteit zouden moeten krijgen. Ook staan wij open voor andere suggesties. U kunt hiervoor een mail sturen naar mvo@frieslandlease.nl.

Beste Leasemaatschappij van 2020

In 2019 wonnen Alphabet Nederland en Friesland Lease de awards voor beste leasemaatschappij. In het onderzoek naar tevredenheid  van de VZR en Feedback Company hebben ruim 5.000 respondenten hun leasemaatschappij beoordeeld. In de categorie groot eindigt Alphabet Nederland op de tweede plaats en neemt Arval de derde plaats in bezit. Eerder dit jaar deelden beide leasemaatschappijen de eerste plaats nog in een verkiezing onder fleetmanagers. Bij de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen heeft Wittebrug Lease de twee positie ingenomen en eindigt Wagenplan op de derde positie.

Certificaat: Climate Neutral Group

Certificaat Climate Neutral Group

Climate Neutral Group werkt al 15 jaar vol passie aan het terugdringen van het klimaatprobleem, met als doel een 100% klimaatneutrale wereld. Ze begeleiden organisaties in de transitie naar klimaatneutraliteit door bewustwording te creëren over broeikasgasemissie: CO2 uitstoot. Compensatie vindt plaats door de speciaal geselecteerde duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group. Met deze projecten wordt elders CO2-uitstoot teruggebracht.

Certificaat Climate Neutral Group
Bij Friesland Lease staan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid hoog in het vaandel. Met trots mogen wij meedelen dat Friesland Lease een certificaat heeft ontvangen van Climate Neutral Group. In 2018 hebben wij maar liefst 48,43 ton CO2 equivalenten gecompenseerd via Multi Tank Card BV!

Meer weten over de projecten van Climate Neutral Group?

Meer informatie
Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de groene Lease mogelijkheden van de Friesland Lease? Neem dan contact op met één van onze collega’s en ze helpen u met plezier verder.

Beste Leasemaatschappij van 2018

Beste Leasemaatschappij van 2017

In de categorie middelgroot/klein heeft Friesland Lease de eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2017/2018 mogen ontvangen. Friesland Lease kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 8,4 en een NPS van 40. WagenPlan is tweede geworden en Wittebrug Lease derde. Net als in 2017-2018 mogen we deze mooie titel nog een jaar, in 2018-2019, gebruiken.

Voorzitter Jan van Delft: “Wij zien positieve ontwikkelingen door de jaren heen. Zowel in de ontwikkeling van dit inmiddels befaamde onderzoek als in de manier waarop lease-maatschappijen continue bezig zijn hun klanttevredenheid en NPS te verhogen.

Overige categorieën

In de categorie grote leasemaatschappijen van de tevredenheid onder leaserijders is ALD Automotive de grote winnaar. Dit jaar zijn er ook twee nieuwe categorieën beoordeeld; de tevredenheid onder Wagenparkbeheerders en de tevredenheid onder Private Lease rijders. De winnaars hiervan zijn Athlon en Alphabet.

 

3e Vitaalste bedrijf van Nederland 2016

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid. Zo komt er bij Albert Heijn Franeker wekelijks een jobcoach langs en krijgen de jonge werknemers huiswerkbegeleiding. CLAFIS heeft een eigen vitaliteitsprogramma: ‘Clafit’. Friesland Lease organiseert jaarlijks een grote vitaliteitsdag.

,,Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. ,,Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekker in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Dave Bebelaar award 2016

Deze jaarlijkse prijs wordt overhandigd aan het meest innovatieve duurzame concept op het gebied van reparatie en herstel. Leasefiets is een initiatief van Friesland Lease, waarbij Bovag een licentie verstrekt om de Bovag Leasefiets via Bovag-leden aan te kunnen bieden. De uitslag werd gisteren bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse BBQ van de stichting Duurzaam Repareren in Kijkduin.

Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease: ”We zijn hier echt heel blij mee. We zijn een kleine leasemaatschappij en proberen vernieuwend te zijn waar dat kan. Wij werden drie jaar geleden nog uitgelachen om dit idee, maar nu wint het aan interesse. Niet alleen bij fietsbedrijven, ook bij autobedrijven die mobiliteit willen bieden. En zakelijk bij werkgevers.”

De overige genomineerden voor de Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward:

 • De Nationale Autowasbon met De Groene Autowasbon
 • Förch Nederland met een concept voor bereikbaarheid van duurzame producten
 • MEWA Textiel Service BV met MEWA Bio-Circle systeem voor onderdelenreiniging
 • ServiceBook Nederland BV met registratie van uitgevoerde en toekomstig onderhoud aan personenauto’s

De Dave Bebelaar Award is in het leven geroepen om toonaangevende voorbeelden en bijzondere initiatieven op gebied van duurzaamheid in het zonnetje te zetten.

 

Meer lezen...

Automotive Magazine: Leasefiets wint Dave Bebelaar duurzaamheidsprijs

FD Gouden Gazelle 2013

Binnen de categorie groot, middelgroot en klein heeft Friesland Lease een Gouden Gazelle weten te bemachtigen. De awards van het Financieele Dagblad worden toegekend aan snel groeiende ondernemingen in Nederland. Naast Friesland Lease vielen ook Body & Fit Sportsnutrition uit Heerenveen en Combistralen uit Franeker in de prijzen.

Meer lezen...

Fries Journaal: FD Gazellen Awards