De kleine lettertjes van privé lease

Friesland Lease heeft met privé lease gekozen voor een heldere insteek. Alles duidelijk, alles op zekerheid en alles vooraf gecommuniceerd.

Goed om te weten

  • Bij overlijden kunnen de nabestaande de auto zonder opzegvergoeding inleveren. Bij echtscheiding of verlies van werk is dit mogelijk. We zullen op basis van uw nieuwe financiële situatie een kredietcheck doen. Bij negatief advies kunt u de auto zonder opzegvergoeding inleveren.
  • Rijdt u meer of minder kilometers dan vooraf gedacht dan kunt u het contract aanpassen. Bij afsluiting van het leasecontract heeft u een matrix met alle leaseprijzen ontvangen. U weet precies wat u betaalt of kan gaan betalen bij aanpassing van het leasecontract.

  • Verandert de leaseprijs nog tussentijds om andere redenen? Alleen als de wegenbelasting of de BTW wordt aangepast, kan de leaseprijs wijzigen, maar niet omdat de verzekeringspremie wijzigt of de reparatie en onderhoudskosten tegen vallen.
  • Per ongeluk meerdere schades gereden? Dan belasten wij geen verhoogd eigen risico door, die is gelijk gedurende de hele looptijd.

Uiteraard hanteren wij marktconforme leaseprijzen, want wij begrijpen goed dat u voor deze zekerheden niet veel meer wilt betalen.

Let op! Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract.