Bekijk de tarieven voor het privé huren van één van onze Tesla’s.

Tarieven privé huren Tesla

Loopt u al warm voor het huren van een Tesla via Friesland Huur? De tarieven vindt u in de tabel hieronder. Neem vooral contact op bij vragen, wij informeren u graag.

Tarief Tesla Particuliere verhuur (incl. BTW)
km’s incl.75D/85Km-tariefModel 3Km-tarief
1 dag200 km€ 255,00€ 0,30€ 129,00€ 0,20
Weekend400 km€ 199,50€ 0,30€ 104,50€ 0,20
Week 1400 km€ 171,00€ 0,30€ 98,50€ 0,20
Maand3500 km€ 85,50€ 0,30€ 58,50€ 0,20
Gratis opladen inbegrepen.
Eigen Risico € 1500,-Verlaging eigen risico € 20,- per dag naar € 500)
Borg te voldoen via pin of creditcardreserveringBorg Model 3 € 750,00Borg Model S € 1.000,00

Voorwaarden particuliere huur Tesla

Naast de algemene consumentenvoorwaarden vindt u hieronder de aanvullende voorwaarden voor particuliere huur van een Tesla.

Reservering

Bij het reserveren van de auto is een vooruitbetaling van 20% van de huursom – met een minimum van € 250,00 – verplicht. Alleen na ontvangst van deze vooruitbetaling is de auto definitief voor de huurder gereserveerd. Het is niet mogelijk op kleur of kenteken te reserveren. Wij behouden ons te allen tijde het recht voor verhuur zonder opgave van redenen te weigeren.

Huurtarieven

Het huurtarief wordt berekend per kalenderdag. 200 vrije km’s per dag zijn inbegrepen in het tarief. De stroomkosten zijn exclusief het huurtarief. Voor de stroomkosten wordt €0,35 per KWH incl. BTW gerekend (met een gemiddeld verbruik van 1KWH per 5 kilometer). De kosten voor normaal onderhoud zijn bij de prijs inbegrepen.

Legitimatie en rijbewijs

In verband met de aangescherpte eisen van de verzekeringsmaatschappijen, is bij het ophalen van de auto, zowel een geldig nationaal of internationaal rijbewijs, als een geldig paspoort (of geldige ID-kaart) nodig. De bestuurder dient minimaal 25 jaar te zijn en minimaal 3 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs.

Betaling/Borgstelling

Bij het ophalen van de huurauto betaalt de huurder de vooraf geschatte huursom en een borg van € 1.000,00 (Tesla Model 3 heeft een borg van €750,-). De betaling dient te worden voldaan via een creditcard (Eurocard/Mastercard of Visa), pinpas of bankoverschrijving.

Tenzij er sprake is van schade, wordt de borg de eerstvolgende werkdag na inlevering van de auto geretourneerd, onder verrekening van de nog openstaande kosten. In geval van schade, wordt de borg geretourneerd voor zover deze het bedrag, waarvoor de huurder aansprakelijk is, overschrijdt.

De huursom dient voor aanvang van de huurperiode volledig te worden betaald.

Laden

Friesland Huur levert de auto af met een minimaal voor 80% opgeladen accu. De huurder dient door de verhuurder aangegeven laadstations te gebruiken voor het opladen van de auto. Gebruikt de huurder andere dan de door de verhuurder aangegeven laadstations, dan zijn de kosten hiervan voor rekening van de huurder. Friesland Huur vermeldt duidelijk bij welke laadpalen de auto tegen welke voorwaarden mag worden opgeladen.

Kosten die in rekening worden gebracht, omdat de auto langer aan de laadpaal heeft gestaan dan nodig voor het voltooien van de laadsessie, worden in rekening gebracht bij de huurder.

De huurder dient de auto bij het retour brengen aan de laadpaal te bevestigen, tenzij de auto met een volle accu ingeleverd wordt. Wordt de auto bij Friesland Huur niet aan de laadpaal gezet, dan worden de kosten hiervoor – €25,00 – aan de huurder in rekening gebracht.

Verzekeringsvoorwaarden

Alle auto’s zijn allrisk verzekerd. Het eigen risico bedraagt € 1.500,00 per gebeurtenis in geval van een geel kenteken. De algemene verzekeringsvoorwaarden zijn van toepassing en liggen ter inzage bij Friesland Huur.

Buitenland

Het rijden van een huurauto van Friesland Huur in het buitenland is alleen toegestaan met toestemming van Friesland Huur. De huurauto’s zijn alleen met deze toestemming verzekerd in het buitenland. Gaat u naar het buitenland, dan adviseren wij u een reisverzekering inclusief automobilistenpechhulp af te sluiten; mocht u onverhoopt stranden in het buitenland, dan heeft u altijd recht op vervangend vervoer.

Schoonmaakkosten

Na beoordeling van de verhuurmedewerker, kunnen er schoonmaakkosten aan de huurder in rekening worden gebracht (interieur: € 75,00 exclusief btw, exterieur: € 75,00 exclusief btw). Het is verboden huisdieren te vervoeren en te roken in auto’s van Friesland Huur.

Bovag-voorwaarden

Friesland Huur is lid van de afdeling Autoverhuur van de Bovag. De auto’s worden daarom verhuurd onder Bovag-voorwaarden. Ook maken wij actief gebruik van het ELENA-waarschuwingssysteem van Bovag.

Disclaimer

Ofschoon deze website met de grootste zorg is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden, van welke aard dan ook.

Tesla huren Producten Zakelijk huren?