Leasen

Ik moet mijn leaseauto inleveren, hoe gaat dit in zijn werk (wat moet ik meenemen)?

U dient alle bescheiden welke behoren bij de auto, zoals kentekenpasje en reservesleutels, alsmede bijgeleverde en mee geleasede accessoires, in te leveren met de auto. Inleveren kan geschieden bij een Schadenet vestiging, tenzij anders met uw adviseur afgesproken.

Wie mogen er in de leaseauto rijden?

Friesland Lease geeft toestemming om naast uzelf ook anderen in de Leaseauto te laten rijden, mits zij in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast is het niet toegestaan om de Leaseauto te verhuren, of commercieel te exploiteren.

Ik wil mijn auto graag overnemen, hoe gaat dit in zijn werk?

Neem daarvoor contact op met uw adviseur. Hij kan u de overnameprijs verstrekken. Na akkoord dient het voertuig afgerekend te worden en op uw naam te worden overgeschreven.

Kan ik in de periode vanaf bestelling tot aflevering van de leaseauto gebruik maken van een voorloopauto?

Ja, dat kan. Uw adviseur kan u hiermee helpen. Friesland Lease heeft een ruime vloot met eigen voorloopauto's

Kan ik ook privé een auto leasen?

Ja, dat kan! Voor een vast aantrekkelijk maandbedrag en transparante voorwaarden kunt u bij Friesland Lease onbezorgd een nieuwe of jong gebruikte auto rijden. Wilt u meer informatie hebben, neemt u dan contact op met ons Team Privé Lease op telefoonnummer 0512-384060 of vraag ons om u terug te bellen op een voor u passend tijdstip via priveleaseauto@frieslandlease.nl.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

U kunt aan het eind van de leaseovereenkomst de auto overnemen voor een aantrekkelijke koopprijs. U heeft dan een prima auto, waarvan u nog jaren plezier kunt hebben. U weet zelf het beste, wat er in de leaseperiode mee gebeurd is. Overname van de auto hoeft uiteraard niet. U kunt dan de auto inleveren op een door Friesland Lease aan te geven locatie, waar men bekend is met de innameprocedure van Friesland Lease. Wij adviseren u om bij de inname van de auto, zelf aanwezig te zijn.

Waar kan ik mijn auto inleveren bij einde contract?

Auto inleveren

De auto mag worden ingeleverd bij een vestiging van Schadenet. Bekijk de vestigingen op https://www.schadenet.nl/vestigingen/. Wij vragen u om te bellen met de betreffende vestiging van Schadenet, voor het maken van een afspraak voor de overdracht van de auto. Voor de overdracht levert u de auto - zowel schoon van binnen als van buiten - in. In uw bijzijn wordt het overdrachtsformulier opgemaakt. Dit formulier vermeldt de kilometerstand, inleverdatum en alle aanwezige zaken. Deze wordt door beide partijen ondertekend. Hierna wordt de auto op transport gezet naar een centraal innamepunt van Friesland Lease waar de definitieve schouwing plaatsvindt. Het innamerapport (inclusief duidelijke foto's en schadebedragen) is daarna te bekijken op Mijn innamerapport. De inloggegevens die hiervoor nodig zijn, worden samen met de eindafrekening van het leasecontract verstuurd.

Is de leaseauto ook verzekerd?

In uw leaseovereenkomst van Privé Lease zijn standaard de verzekeringen, Schadeverzekering Inzittenden (SVI), Wettelijke Aansprakelijkheid (schade aan derden) en Verhaalsrechtsbijstand Verzekering opgenomen. Alle Privé leaseovereenkomsten zijn hiermee All-Risk verzekerd. Daarnaast kunt u het eigen risico tegen een geringe meerprijs per maand verlagen. De All-Risk verzekering is van toepassing op alle buitenlandse bestemmingen, vermeld op de Groene Kaart. Staat uw bestemming niet op de Groene Kaart of bent u de Groene Kaart kwijt? Neem dan contact op met Friesland Lease en we helpen u graag verder.

Administratie

Ik mis een factuur in mijn administratie. Wat moet ik doen?

Hiervoor kunt u een mail sturen met het factuurnummer naar administratie@frieslandlease.nl. De factuur wordt dan naar u gemaild.

Ik heb een bekeuring gekregen, wat nu?

Heeft u een factuur van Friesland Lease ontvangen betreffende een beschikking via het CJIB? Dan kunt u de originele beschikking downloaden op de website van Friesland Lease. Wij vragen u hierbij om de factuur over te maken aan Friesland Lease. Heeft u een aankondigingsbrief ontvangen van Friesland Lease betreffende een beschikking van het CJIB? Dan kunt u de originele beschikking downloaden op de website van Friesland Lease. Hierbij vragen wij u om de beschikking over te maken aan het CJIB. Gemeentelijke belastingen zijn (nog) niet te downloaden. U ontvangt een kopie van de parkeerbelasting bij de factuur of aankondigingsbrief.

Hoe kan ik in beroep gaan tegen mijn bekeuring?

Om in beroep te gaan tegen een bekeuring, heeft u een machtiging nodig. U kunt deze machtiging bij Friesland Lease aanvragen via hellenvanderveen@frieslandlease.nl o.v.v. kenteken en beschikking-/aanslagnummer. Bij het CJIB kunt u, zowel schriftelijk als online, in beroep te gaan. Bij Gemeentelijke Belastingen verschilt het per gemeente. Alle informatie betreffende bezwaarschriften, staan vermeld op de beschikking. Als u uw boetes in wilt zien, kunt u dit doen via de Friesland Lease app.

Schade/onderhoud

Ik heb schade gereden met een tegenpartij, wat nu?

Denk in het eerste geval om uw eigen veiligheid en die van uw tegenpartij. U vult samen met de tegenpartij een Europees schadeformulier in en ondertekent dit beide. Na deling van het formulier neemt ieder zijn of haar deel mee. Stuur het formulier graag zo spoedig mogelijk naar Friesland Lease, per post of gescand via de mail, naar techniek@frieslandlease.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op over het repareren van de schade. Als u niet meer verder kunt rijden, neemt u contact op met Friesland Lease te bereiken op 0512 – 384060. Buiten kantoortijden wordt u door onze alarmcentrale Eurocross geholpen.

Ik heb een eenzijdige schade gereden, wat nu?

Schade rijden is al vervelend genoeg! Denk in het eerste geval aan uw eigen veiligheid. Mocht de auto niet meer verder kunnen rijden, of u twijfelt hierover, neem dan contact op met Friesland Lease 0512 - 384060.Mocht u wel verder kunnen rijden naar huis geef uw schade zo snel mogelijk aan ons door. Ook bij eenzijdige schade raden wij aan om foto's te maken van het ongeval. Maar een paar duidelijke foto's van de situatie en de schade. Wij zullen uw schademelding zo snel mogelijk behandelen en u verder helpen. Eenzijdige schade kunt u het beste via onze berijders app, of via onze website melden.

Hulp bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen door het verkeersongeval? U kunt contact opnemen met Sincerus Letselschade. Zij behartigen kosteloos uw belangen, houden rekening met uw privacy en onderzoeken of u recht heeft op een schadevergoeding.Website          www.sincerusletselschade.nl E-mail             info@sincerusletselschade.nl Telefoon         (085) 760 60 13 

Kan ik mijn schade zonder overleg met Friesland Lease laten repareren bij een schadeherstelbedrijf?

Nee, bij iedere vorm van schade neemt u contact op met Friesland Lease. Zodra wij uw schademelding in behandeling hebben genomen, informeren wij u via welke merkdealer u de auto kunt laten repareren.

Schade nog niet gemeld?

U kunt uw schade melden via onze berijder app, via het Eenzijdige schadeformulier of via het Tweezijdig schadeformulier.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Bij pech onderweg kunt u 24/7 contact opnemen met Friesland Lease op 0512-384060. Buiten kantooruren, wordt u doorverbonden met onze alarmcentrale Eurocross. Zij zullen er voor zorgen, dat u zo snel mogelijk weer op weg bent met uw eigen auto, of met passend vervangend vervoer.

Waar kan ik terecht voor het onderhoud van de leaseauto?

Voor het onderhoud, waaronder beurten en het vervangen van banden, kunt u terecht bij de merk-dealer. U kunt zelf een afspraak met de dealer maken. Daarna regelt de dealer al het contact via Friesland Lease, zodat u maximaal wordt ontzorgd. U kunt de (lokale) merk-dealer vinden in het onderhoudsboekje van de Leaseauto. Mocht er geen merk-dealer bij u in de buurt zijn, dan kunt u contact opnemen met Friesland Lease. Wij helpen u graag verder naar een passende oplossing.Als berijder van een Leaseauto bent u verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van onderhoudsbeurten. De regels en instructies kunt u teruglezen in het onderhoudsboekje van uw Leaseauto. Om de veiligheid van uw auto te garanderen, is het belangrijk dat motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof regelmatig worden gecontroleerd.

Waar kan ik terecht bij schadereparatie?

Bij schade en/of schadereparaties kunt u contact opnemen met Friesland Lease via 0512-384060. Bij eenzijdige schade kunt u ook de berijdersapp van Friesland Lease gebruiken. Wij ontvangen graag zo spoedig mogelijk uw schademelding zodat wij voor u een afspraak kunnen inplannen om de opgelopen schade te laten repareren bij een merk-dealer in de buurt. Hierover informeren wij u, zodra wij de schademelding hebben ontvangen.

Ik heb ruitschade. Wat moet ik doen?

Voor ruitschade mag u een afspraak maken met Autotaalglas of Carglass of 123Ruit. Bij deze partijen kunt u terecht voor herstel en vervanging van uw ruit. Herstel van de ruit wordt voor u kosteloos uitgevoerd, maar indien vervanging noodzakelijk is, wordt er eigen risico bij onze contractant in rekening gebracht.Voor ruitschade mag u een afspraak maken  Bij deze partijen kunt u terecht voor herstel en vervanging van uw ruit. Herstel van de ruit wordt voor u kosteloos uitgevoerd, maar indien vervanging noodzakelijk is, wordt er eigen risico bij onze contractant in rekening gebracht.

Hoe werkt de winterbandenregeling?

Gedurende de looptijd van het leasecontract kunt u gebruik maken van de winterbandenregeling, mits deze is opgenomen als onderdeel van de leaseovereenkomst. Alles rondom het gebruik van de winterbanden is in de leaseovereenkomst voor u geregeld. Zowel de wisseling als het opslaan van de winterbanden. Daarnaast zit aan het aantal winterbanden geen limiet.

Hoe kan ik een schadevrijverklaring ontvangen?

U kunt een schadevrijverklaring ontvangen d.m.v. het sturen van een mail naar binnendienst@frieslandlease.nl. Hierbij vragen wij u het kenteken/de kentekens en uw adresgegevens door te geven.

Buitenland

In welke landen mag ik met mijn leaseauto rijden?

U mag met uw auto in de landen komen, die op de groene kaart vermeld staan.

Is mijn caravan of aanhanger verzekerd?

Een caravan of aanhanger is niet door Friesland Lease verzekerd. Als het exemplaar gekoppeld is aan de auto van Friesland Lease en er wordt schade veroorzaakt aan een ander, is de schade van de auto wel verzekerd, maar de schade aan de caravan/aanhanger niet.

Waarvoor dient de Groene Kaart?

De All-Risk verzekering (standaard inbegrepen bij een Privé Leaseovereenkomst) is van toepassing op alle buitenlandse bestemmingen vermeld op de Groene Kaart. De Groene Kaart dient als aantoning/bewijs dat de auto verzekerd is. Staat uw bestemming niet op de Groene Kaart? Neem dan contact op met Friesland Lease en we helpen u graag verder.

Ik ben mijn groene kaart kwijt. Wat nu?

Stuur hiervoor een mail naar binnendienst@frieslandlease.nl met vermelding van het kenteken. Friesland Lease zal dan contact zoeken met de verzekeringsmaatschappij van Friesland Lease.

Fiscale regelingen

Kan ik de BTW over de maandelijkse leasetermijnen terugvorderen?

Ja mits het betreffende bedrijf BTW kan verrekenen.

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag er niet bij? Wij bellen u binnen 24 uur terug. Of bel ons op: 0512 384 060.