Onderhoud en reparatie

Als berijder van een leaseauto bent u zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van onderhoudsbeurten. De regels en instructies kunt u teruglezen in het onderhoudsboekje van uw leaseauto. Om de bedrijfszekerheid en veiligheid van uw auto te garanderen, is het belangrijk dat motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof regelmatig worden gecontroleerd.

Heeft u vragen met betrekking tot het onderhoud van uw auto? Neem dan contact op met uw merkdealer in de buurt.

Onderhoud

Voor periodiek onderhoud aan uw leaseauto maakt u zelf een afspraak bij een officiële merkdealer. De merkdealer vraagt de onderhoudsbeurt voor uw auto aan bij Friesland Lease. In verband met de garantierichtlijnen is het belangrijk dat u het onderhoud tijdig laat uitvoeren, volgens het schema en de richtlijnen zoals vermeld in het bij uw leaseauto behorende onderhoudsboekje.

APK

Voor het tijdig laten uitvoeren van de APK bent u zelf verantwoordelijk.
De volgende termijnen zijn hiervoor van toepassing:

Voertuigen tot en met 3500 kg:

  • Benzinevoertuigen in gebruik genomen op of na 1-1-2005: eerste APK na 4 jaar. In de volgende 4 jaar om de 2 jaar en daarna jaarlijks. Voor deze voertuigen is dit een wijziging van de wetgeving voor 1-1-2008.
  • Diesel- en LPG-voertuigen in gebruik genomen op of na 1-1-2005: eerste APK na 3 jaar, daarna  jaarlijks.
  • Voertuigen van voor 1-1-2005: eerste APK na 3 jaar, daarna jaarlijks.

Voertuigen boven de 3500 kg:

  • Voertuigen boven de 3500 kg moeten jaarlijks een APK- keuring ondergaan.

Om te controleren voor welke datum uw auto APK gekeurd moet worden of voor meer informatie over uw auto, adviseren wij u de site van RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) raad te plegen.