Onderhoud en reparatie

Als berijder van een leaseauto bent u zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van onderhoudsbeurten. De regels en instructies kunt u teruglezen in het onderhoudsboekje van uw leaseauto. Om de bedrijfszekerheid en veiligheid van uw auto te garanderen, is het belangrijk dat uw banden, motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof regelmatig worden gecontroleerd.

Heeft u vragen met betrekking tot het onderhoud van uw auto? Neem dan contact op met uw merkdealer in de buurt.

Onderhoud

Voor periodiek onderhoud aan uw leaseauto maakt u zelf een afspraak bij een officiële merkdealer. De merkdealer vraagt de onderhoudsbeurt voor uw auto aan bij Friesland Lease. In verband met de garantierichtlijnen is het belangrijk dat u het onderhoud tijdig laat uitvoeren, volgens het schema en de richtlijnen zoals vermeld in het bij uw leaseauto behorende onderhoudsboekje.

APK

Voor het tijdig laten uitvoeren van de APK bent u zelf verantwoordelijk.
De volgende termijnen zijn hiervoor van toepassing:

Voertuigen tot en met 3500 kg:

  • Benzinevoertuigen en elektrische auto’s: eerste APK na 4 jaar. In de volgende jaren tot 8 jaar om het jaar. Vanaf het 8’ste jaar elk jaar.
  • Diesel- en LPG-voertuigen in gebruik genomen op of na 1-1-2005: eerste APK na 3 jaar, daarna jaarlijks.

Voertuigen boven de 3500 kg:

  • Voertuigen boven de 3500 kg moeten jaarlijks een APK- keuring ondergaan. Om te controleren voor welke datum uw auto APK gekeurd moet worden of voor meer informatie over uw auto, adviseren wij u de site van RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) te raadplegen.

Om te controleren voor welke datum uw auto APK gekeurd moet worden of voor meer informatie over uw auto, adviseren wij u de site van RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) te raadplegen.

Wettelijk moeten banden worden vervangen bij een restprofiel van 1,6 mm, maar dat vinden wij veel te laag. Voor uw veiligheid laten wij de banden van uw leaseauto daarom al vervangen bij een restprofiel van 3,0 mm. Dit om uw veiligheid op de weg te garanderen.