Service & contact

Bandenservice

Bij Friesland Lease vinden we het belangrijk dat u veilig en comfortabel kunt rijden. Daarom bieden we u een uitstekende bandenservice aan. Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over het vervangen van uw banden, winterbanden en de bandenspecialisten waar u terecht kunt voor service.  

Banden vervangen

Wettelijk moeten banden voldoen aan een minimum restprofiel van 1,6 mm, maar dat vinden wij aan de lage kant, hierom laten wij de banden van uw leaseauto al vervangen bij een restprofiel van 3 mm. Dit doen wij om uw veiligheid op de weg te garanderen.

Als uw banden aan vervanging toe zijn, kunt u dit tijdens een onderhoudsbeurt bij de dealer laten doen. De merkdealer regelt hiervoor zelf het akkoord van Friesland Lease, dus u hoeft dit niet zelf aan te vragen. 

Winterbanden

Bij Friesland Lease houden we u graag veilig op de weg, ongeacht het seizoen. Als u winterbanden heeft opgenomen in uw leasecontract, adviseren wij u om medio oktober uw zomerbanden te wisselen voor winterbanden (en in eind maart weer te wisselen naar de zomerbanden). Hiervoor kunt u terecht bij de bandenspecialist bij u in de buurt. 

Heeft u geen winterbanden in uw contract, maar wilt u toch winterbanden? Neem dan contact op met uw contactpersoon.

Onze bandenspecialisten zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden die Friesland Lease stelt. U kunt erop vertrouwen dat uw banden worden vervangen door professionals. Zo bent u verzekerd van optimale veiligheid en prestaties bij alle weersomstandigheden.

Bandenspecialisten

Met ons netwerk van lokale bandenspecialisten bij u in de buurt, is het vervangen en wisselen van uw autobanden heel eenvoudig. U kunt via een van de onderstaande links een afspraak maken bij een aangesloten bandenspecialist: