Service & contact

Einde leasecontract

Bent u benieuwd wat er gebeurt aan het einde van uw leasecontract bij Friesland Lease? Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende opties die u heeft. U kunt kiezen voor een nieuw leasecontract met een nieuwe auto, de overname van uw huidige leaseauto of het inleveren van uw auto na beëindiging van het contract. We helpen u graag met het vinden van de juiste mobiliteitsoplossingen.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn leasecontract?

Voor het einde van uw leasecontract zullen wij contact met u opnemen over uw leasecontract. U heeft dan de keuze voor een nieuw leasecontract met nieuwe auto, overname van uw huidige leaseauto of u kunt uw auto bij afloop van het contract de auto inleveren.

Nieuw contract met nieuwe auto

Wanneer u gekozen heeft voor een nieuw leasecontract met een nieuwe auto kunt u uw auto omruilen met oude leaseauto. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het omruilen van uw auto:

  1. Omruilen bij de merkdealer
  2. Omruilen bij u thuis
  3. Omruilen op een door u gekozen adres

Overname huidige leaseauto

Wanneer u een tijdje in een bepaalde leaseauto hebt gereden, raakt u er aan gewend. Maar, het contract loopt een keer af en dan zult u uw leaseauto weer in moeten leveren. Wilt u dit nu liever niet? Dan heeft u bij Friesland Lease ook de mogelijkheid om uw auto voor een voordelige deal van ons te kopen. Zo wordt u voor een laag bedrag de economische en juridische eigenaar. Overhaast beslissen is niet nodig, want eerst bekijken we samen met u de beste opties voor uw bedrijf. Kopen hoeft namelijk niet altijd de beste optie te zijn; ook contractverlenging of contractaanpassing kan een goede optie zijn.

Voorwaarden voor het overkopen van de leaseauto:

  • De aanbieding betreft meeneemprijs zonder garantie, op basis van de actuele staat van onderhoud. De auto zal tot einde contractdatum worden onderhouden, zodat de veiligheid van de berijders gewaarborgd wordt. Dit betekent in de praktijk dat er kort voor het einde van het contract geen hoge kosten voor onderhoud meer gemaakt worden.
  • Wij gaan uit van de uiterlijke staat van de auto waarin de auto zich momenteel bevindt. Dat betekent dat er sprake kan zijn van lichte gebruiksschade, zoals steenslag, krasjes en kleine parkeerdeukjes. Als er nog sprake is van substantiële schade gaan we ervan uit dat deze gemeld is en er een afspraak gemaakt is voor reparatie.
  • De aanbieding is gebaseerd op de door ons vermelde kilometerstand. Mocht de werkelijke kilometerstand substantieel afwijken, dan heeft dit consequenties voor de prijs van de auto.
  • Aflevering en tenaamstelling vindt plaats na ontvangst van de betaling. Friesland Lease zal de overschrijving van het kentekenbewijs verzorgen.

Inleveren van uw auto na beëindiging leasecontract

Is het huidige leasecontract beëindigd? Het is mogelijk om de auto te laten ophalen bij u thuis of bij uw werkgever. Dit kunt u afstemmen met uw mobiliteitsadviseur. Krijgt u een nieuwe auto? Dan kunt u uw auto ook inleveren bij de dealer waar u uw nieuwe auto ophaalt. Volg de instructies conform de inleverprocedure en na inlevering ontvangt u (als lessee) een innamerapport. Alle gegevens inzichtelijk, wel zo makkelijk!