Service & contact

Einde leasecontract

Bent u benieuwd wat er gebeurt aan het einde van uw leasecontract bij Friesland Lease? Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende opties die u heeft. U kunt kiezen voor een nieuw leasecontract met een nieuwe auto, de overname van uw huidige leaseauto of het inleveren van uw auto na beëindiging van het contract. We helpen u graag met het vinden van de juiste mobiliteitsoplossingen.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn leasecontract?

Voor het einde van uw leasecontract zullen wij contact met u opnemen over uw leasecontract. U heeft dan de keuze voor een nieuw leasecontract met nieuwe auto, overname van uw huidige leaseauto of u kunt uw auto bij afloop van het contract de auto inleveren.

Nieuw contract met nieuwe auto

Wanneer u gekozen heeft voor een nieuw leasecontract met een nieuwe auto kunt u uw auto omruilen met oude leaseauto. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het omruilen van uw auto:

  1. Omruilen bij de merkdealer
  2. Omruilen bij u thuis
  3. Omruilen op een door u gekozen adres

Overname huidige leaseauto

Wanneer u een tijdje in een bepaalde leaseauto hebt gereden, raakt u er aan gewend. Maar, het contract loopt een keer af en dan zult u uw leaseauto weer in moeten leveren. Wilt u dit nu liever niet? Dan heeft u bij Friesland Lease ook de mogelijkheid om uw auto voor een voordelige deal van ons te kopen. Zo wordt u voor een laag bedrag de economische en juridische eigenaar. Overhaast beslissen is niet nodig, want eerst bekijken we samen met u de beste opties voor uw bedrijf. Kopen hoeft namelijk niet altijd de beste optie te zijn; ook contractverlenging of contractaanpassing kan een goede optie zijn.

Voorwaarden voor het overkopen van de leaseauto:

Inleveren van uw auto na beëindiging leasecontract.

Is het huidige leasecontract beëindigd? U kunt de auto inleveren bij een Schadenetvestiging bij u in de buurt of laten ophalen bij u thuis of bij uw op het werk. Krijgt u een nieuwe auto? Dan kunt u uw auto ook inleveren bij de dealer waar u uw nieuwe auto ophaalt. Maak een afspraak en voorkom wachttijden. Volg de instructies conform inleverprocedure en na inlevering ontvangt u (als lessee) een innamerapport. Alle gegevens inzichtelijk, wel zo makkelijk!