Service & contact

Leaseauto inleveren

Is het huidige leasecontract beëindigd? U kunt de auto inleveren bij een Schadenetvestiging bij u in de buurt of laten ophalen bij de berijder/ bedrijf. Krijgt u een nieuwe auto? Dan kunt u uw auto ook inleveren bij de dealer waar u uw nieuwe auto ophaalt. Maak een afspraak en voorkom wachttijden. Volg de instructies conform inleverprocedure en na inlevering ontvangt u (als lessee) een innamerapport. Alle gegevens inzichtelijk, wel zo makkelijk!

Inleverprocedure

Na beëindiging van het leasecontract kunt u de leaseauto inleveren bij een Schadenetvestiging naar keuze. Gebruik onderstaande kaart om een Schadenetvestiging bij u in de buurt te vinden. Let op! Het is noodzakelijk om een afspraak in te plannen bij de vestiging om wachttijden te voorkomen. De leaseauto levert u – zowel schoon van binnen als van buiten – in. Samen met de medewerker van het schadeherstelbedrijf wordt een overdrachtsformulier opgemaakt. Het overdrachtsformulier vermeldt onder andere de kilometerstand en inleverdatum. Dit formulier wordt door u en de medewerker van het schadeherstelbedrijf ondertekend. Friesland Lease regelt de rest!

Vergeet bij het inleveren van uw leaseauto niet de aanwezigheid van onderstaande te controleren:

 • Hoedenplank
 • Laadkabel(s)
 • Kentekencard
 • Onderhoud- en instructieboekje
 • Reservesleutels, afstandsbediening en eventuele codekaart
 • Radio (indien onderdeel van het leasecontract)
 • Navigatie CD/SD-kaart (indien onderdeel van het leasecontract)
 • Onderhoudsboekje
 • Overige bijbehorende accessoires
 • Auto moet altijd op de zomerbanden worden ingeleverd
 • Schade aan de leaseauto? Check hier alle acceptabele en niet acceptabele schades. Maak altijd een melding van de schade voordat u de auto inlevert.

Plan uw afspraak eenvoudig via Schadenet voor het inleveren van uw leaseauto. 

Innamerapport

Na inlevering van de leaseauto ontvangt u (de lessee) het innamerapport. Dit is de eindinspectie van de leaseauto na inlevering. Het innamerapport bevat de specificaties van de schade, toegelicht met beeldmateriaal (foto’s van eventuele schade(s)). Uit het rapport kunt u herleiden welke schades doorbelast worden, óf uit coulance juist niet doorbelast worden en binnen de marges van Friesland Lease vallen (gebaseerd op kilometrage en leeftijd van de leaseauto).

Per e-mail ontvangt u de inloggegevens, vul deze in onderstaande button in om doorgestuurd te worden naar het innamerapport. Deze wordt in opdracht van Friesland Lease uitgevoerd door BCA/Autoblox.

MTC-pas en leaseauto inleveren

Maakt u gebruik van een MTC-pas, als onderdeel van het leasecontract? U kunt de pas gebruiken tot enkele dagen na aflevering van de nieuwe leaseauto, tot u de nieuwe MTC-pas heeft ontvangen. Wij vragen u om de oude MTC-pas in dit geval te retourneren aan Friesland Lease.

Is het leasecontract beëindigd en ontvangt u geen nieuwe leaseauto? In dit geval vragen wij u om de MTC-pas direct bij het inleveren van de leaseauto te retourneren aan Friesland Lease.

Friesland Lease
De Lange West 96
9201 CH Drachten