Gratis advies

Gratis advies over de vergroening van uw wagenpark.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk en groen onderweg.

CO2-reductie

U draagt bij aan een schoner wagenpark dankzij de CO2-reductie.

Groen leasen

Groen leasen

Friesland Lease gaat en staat voor groen leasen: een bewuste keuze voor producten en diensten met rechtstreekse “groene” effecten. Een concreet advies over de vergroening van het wagenpark van uw bedrijf of organisatie. Groen leasen gaat volgens ons goed samen met een effectieve kostenbesparing én we hebben jarenlange ervaring met de inzet van auto’s op alternatieve brandstoffen. Het biedt u en uw werknemer of werkgever de mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Groen leasen combineert duurzaam ondernemen met duurzaam onderweg zijn en sluit naadloos aan bij het MVO-beleid van uw bedrijf.

Bekijk productleaflet

Onze werkwijze

Bij Friesland Lease vervangen we eerst uw banden door zuinige, ‘groene’ banden. Deze nieuwe banden hebben een lagere rolweerstand en zorgen daardoor voor een lager brandstofverbruik. Waar mogelijk maken we vervolgens bij reparatie of vervanging gebruik van hoogwaardige, hergebruikte onderdelen. Daarnaast kunt u bij Friesland Lease terecht voor een volledig advies over een alternatieve, efficiëntere invulling van uw mobiliteit op groene wijze. Dat wil zeggen dat we sturen op een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en een bijdrage kunnen leveren aan de beleidsformulering van de mobiliteit.

Friesland Lease heeft verschillende vooruitstrevende concepten om groen leasen te stimuleren. Zo is er bijvoorbeeld een zuinigheidsprogramma opgezet om het brandstofverbruik van het wagenpark terug te brengen: de “Dikke Zunigerd Award”. Ook heeft Friesland Lease het “Privélease via werkgever” ontwikkeld om uw medewerkers voordelig in nieuwe groenere auto’s te laten rijden.

Cleaner Car Contract

Het Cleaner Car Contract is een mooi voorbeeld van hoe we bij Friesland Lease met moderne concepten onze betrokkenheid tonen. Door het aangaan van dit contract stellen we ons bij Friesland Lease tot doel de gemiddelde uitstoot van nieuw aan te kopen auto’s onder de 95 gram CO2 per kilometer te krijgen in 2020. We hebben gekozen voor het hoogste ambitieniveau voor het terugdringen van CO2-uitstoot, waarmee Friesland Lease met groen leasen de Gold Fleet status heeft verdiend. Duurzaam is een keuze en we gaan graag met u om tafel om te kijken hoe u het schoonst de weg op kan gaan.

Bent u klaar om over te stappen op groen leasen? Onze accountmanagers helpen u graag om uw duurzame ideeën te vertalen in een concrete aanpak en beleidsformulering. Of wilt u eerst meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Waarvoor dient de groene kaart?

De groene kaart dient als aantoning dat de auto verzekerd is. Het kan gebruikt worden als bewijs van verzekering.

Wat is groen leasen?

Groen leasen is leasen van op basis van uitsluitend alternatieve brandstoffen, zoals: groengas, waterstof en elektrisch.

Wat zijn de voordelen van groen leasen?

  • Nagenoeg CO2-neutraal rijden;
  • Besparing op brandstofkosten;
  • MVO-uitstraling naar uw klanten;
  • Steeds meer merken rijden op Groengas en elektrisch, ook waterstof komt steeds meer aan bod;
  • Landelijk denkend netwerk van Groengas-vulpunten en laadpalen;
  • Lage bijtelling voor elektrische modellen;
  • Verschillende regionale subsidiemogelijkheden, die meegerekend kunnen worden voor een scherp leasetarief.

Stel uw vraag
Staat uw vraag er niet bij? Wij bellen u binnen 24 uur terug. Of bel ons op: 0512 384 060.

Groen leasenofferte aanvragen

8.3

beoordeling van onze klanten

Friesland Lease is een ondernemende leasemaatschappij voor al uw mobiliteitsoplossingen.

Friesland Lease heeft een wagenpark van ruim 8000 personenauto’s en bedrijfswagens, 350 huurauto’s en 13.000 Leasefietsen. Als u voordelig wilt leasen of huren en daar flexibel mee om wilt gaan, dan is Friesland Lease de enige juiste keuze. Uw mobiliteitsbehoefte zien wij als maatwerk.

Wij zijn innovatief, duurzaam en hebben de wil om te winnen. Zo zijn wij de eerste die de Leasefiets aanbieden en hebben we al veel ervaring met rijden op groen gas en elektrisch rijden. Friesland Lease is erg ondernemend en probeert altijd het beste maatwerk aan te bieden voor elk mobiliteitsvraagstuk.

Friesland Lease denkt mee. Wij zetten onze kennis en ervaring in om invulling te geven aan uw wens. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Dit mag u van ons verwachten

Mobiliteitsgarantie

Friesland Lease zorgt ervoor dat uw leaseauto altijd in optimale conditie verkeert en biedt 24/7 mobiliteitsgarantie.

Duurzame oplossing

Wij denken met u mee over duurzame oplossingen voor de invulling van uw mobiliteit. Friesland Lease maakt graag het verschil.

Persoonlijk contact

Friesland Lease vraagt actief om uw mening. De lijnen zijn kort en wij spelen adequaat in op uw behoeftes.