Oplossingen

Duurzaam leasen 

Vooruitdenken betekent ook groen denken. Steeds meer bedrijven en particulieren willen bewuste keuzes maken die bijdragen aan een duurzamere wereld. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe we ons verplaatsen. Duurzaam leasen is dan een logische en krachtige keuze. Hiermee zet u een grote stap richting een betere wereld en Friesland Lease helpt u daar graag bij.

Offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

Wat betekent duurzaam leasen?

Duurzaam leasen betekent niet alleen het leasen van auto’s die minder vervuilend zijn. Het betekent ook dat we onze levensstijl en onze manier van reizen heroverwegen.

Elektrisch rijden: schoon en stil

Met elektrisch leasen rijdt u niet alleen stil en schoon, maar bespaart u ook op brandstofkosten. Elektrische auto’s stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en dragen zo bij aan een betere luchtkwaliteit.  Lees meer

Hybride rijden: het beste van twee werelden

Met een hybride auto combineert u de voordelen van elektrisch rijden met de flexibiliteit van een brandstofauto. Voor de korte ritten in de stad gebruikt u de elektrische motor en voor de langere ritten op de snelweg schakelt de auto over op de brandstofmotor. 

Rijden op waterstof: de toekomst van mobiliteit

Waterstofauto’s zijn zeer milieuvriendelijk. Ze stoten alleen waterdamp uit en geen CO2. Bovendien is waterstof een onuitputtelijke energiebron. Met een waterstofauto draagt u bij aan een duurzame toekomst.
Lees meer

Leasefietsen: voor de korte afstanden

Niet alle afstanden hoeven met de auto te worden afgelegd. Voor de kortere ritten is een leasefiets een uitstekend alternatief. Goed voor uw gezondheid, goed voor het milieu en vaak ook nog sneller! [CTA] Lees meer Groene acties, grote gevolgen De keuze voor een voertuig is niet het enige dat leasen duurzaam kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen voor ‘groene’ banden die de rolweerstand en dus het brandstofverbruik verminderen. Ook bij onderhoud en reparaties is duurzaamheid ons uitgangspunt. We kiezen waar mogelijk voor hergebruikte onderdelen.

Aantrekkelijk duurzaam leasen

Om duurzaam leasen nog aantrekkelijker te maken, heeft Friesland Lease verschillende initiatieven in het leven geroepen. Neem bijvoorbeeld de “Dikke Zunigerd Award”, een beloning voor de meest zuinige rijders. En via “Privélease via werkgever” kunnen uw medewerkers voordelig in groenere auto’s rijden. Zo moedigen we iedereen aan om een rol te spelen in de groene transitie.

Klaar voor de groene overstap?

Bent u klaar om over te stappen op groen leasen? Onze accountmanagers helpen u graag met een duurzaam leaseplan dat past bij uw behoeften en doelen. Wilt u eerst meer weten? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Samen vinden we de weg naar een groen wagenpark!

Veelgestelde vragen

Groen leasen is leasen van op basis van uitsluitend alternatieve brandstoffen, zoals: groengas, waterstof en elektrisch.

  • Nagenoeg CO2-neutraal rijden;
  • Besparing op brandstofkosten;
  • MVO-uitstraling naar uw klanten;
  • Steeds meer merken rijden op Groengas en elektrisch, ook waterstof komt steeds meer aan bod;
  • Landelijk denkend netwerk van Groengas-vulpunten en laadpalen;
  • Lage bijtelling voor elektrische modellen;
  • Verschillende regionale subsidiemogelijkheden, die meegerekend kunnen worden voor een scherp leasetarief.

Bij een waterstofauto wordt de waterstof (H2) gebruikt als energiedrager in plaats van een batterij. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof (O2) uit de lucht omgezet, waarbij elektriciteit geproduceerd wordt voor de elektromotor. Het enige restproduct is waterdamp en warmte. Er ontstaat geen CO2, waardoor het een zero-emission voertuig is.

Waterstof is een schoon alternatief. Bij gebruik veroorzaakt waterstof geen enkele vervuiling: geen broeikasgas, geen fijnstof of een andere vervuiling. Het is daarmee een schoon alternatief voor fossiele energie, bijvoorbeeld ter verwarming van huizen, voor industriële processen of voor het rijden van auto’s of treinen.

Waterstof komt van nature niet voor en moet eerst geproduceerd worden uit andere energievormen, zoals biomassa of aardgas. Bij deze productie ontstaat naast waterstof ook CO2 en dan spreken we van grijze waterstof.

CO2 kan afgevangen en opgeslagen worden. Dan spreken we van blauwe waterstof. Wanneer waterstof met elektriciteit wordt gemaakt is het logisch te kiezen voor zonne- en windstroom (groene waterstof). Dan is de duurzame waterstof met oneindig beschikbare energie gemaakt.

Waterstof bevat net als aardgas of benzine veel energie. En net als bij deze brandstoffen is het gebruik aan voorschriften onderhevig om de veiligheid te garanderen. Waterstof is niet gevaarlijker dan aardgas, maar werkt wel net even anders.

De verbranding kan fel verlopen. Waterstof brandt 8x sneller dan aardgas (waterstof wordt daarom ook wel knalgas genoemd). Het is dus een gas dat we niet zomaar kunnen gebruiken in een gastoestel dat voor normaal aardgas bedoeld is.

Bij waterstofauto’s is uiteraard veiligheid gewaarborgd. De tanks voor waterstof zijn zeer sterk en bestand tegen de impact van zeer zware crashes. De tank is vele malen sterker dan die van benzine, omdat deze ook de hoge druk (tot 700 bar) van waterstof moet weerstaan.

In Nederland kunt u op dit moment op een aantal plekken waterstof tanken:

  • Groningen
  • Delfzijl
  • Amsterdam – west
  • Hoofddorp
  • Den Haag
  • Nieuwegein
  • Rotterdam-Rhoon
  • Helmond
  • Arnhem

Verder zijn er verschillende waterstoftankstations in aanbouw

 

Stel uw vraag in het formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.